To je to što me zanima!

Messija usporava dres?! Nike će to popraviti, jao si ga Realu

Nogometaši Barcelone žale se na nove Nikeove dresove. Tvrde da u poluvremenu ti dresovi teže dvostruko više. Iz Nikea su priznali pogrešku i obećali popraviti dresove
Vidi originalni članak

Jose Mourinho ne zna kako, Ronaldo, Özil i društvo kraj Messija, Inieste i ostalih ispadaju spori. Katalonci su jednostavno brzi vlak za sve. No ono što Realu i ostalim klubovima ne uspijeva, uspjelo je Nikeu. Barcelonin dobavljač opreme navodno je žestoko "kiksao".

 Španjolski dnevnik El Pais piše kako se igrači Barcelone žale na nove dresove koji natopljeni znojem teže dvostruko više nego nekorišteni koje oblače u poluvremenu. Igrači kažu da ih dresovi usporavaju. Iako izrazi "sporost" i "Barcelona" zvuče smiješno u istoj rečenici, čelnici katalonskog kluba ozbiljno su shvatili prigovore igrača.

Iz kluba su zatražili hitan sastanak s američkim proizvođačem sportske opreme. Objasnili su im o čemu se radi, a predstavnici Nikea odmah su se bacili na posao. Potvrdili su da problem postoji te su obećali isti riješiti kroz dva do tri iduća tjedna.

Dres je načinjen od sintetičnog materijala Dri-FIT, a proizvodi se iz reciklirane plastike. Osim Barce, iste dresove imaju i Manchester United, Arsenal i Inter. Zasad se iz tih klubova nisu žalili.

Žalio se zato Rafael Nadal prilikom Australian Opena u siječnju. Španjolski je tenisač u Melbourneu nosio dres istog proizvođača i od istog materijala.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • R10 28.09.2011.

    Mislim da svi koji malo bolje prate i malo bolje se kuze u sport nemogu pisat komentare tipa kako je ovo glupost, kako je to beznacajno i kako se radi samo o razmazenim zvijezdama.. ko je pratio SP u J. Africi moze se sjetiti da se i tu događao niz ideja o opremama koje ce poboljsati ucinak igraca, tako je osmisljena ona nesretna jabulani lopta, najlakse kopacke na sviietu, kopacke sa drugacije postavljenim cepovima radi rakse promjene smijera i na karaju, njemacka reprezentacija koja je izasla sa novom verzijom dresova koju suprojektirali zajedno sa strucnjacima tvrtke BMW, koji su navodno ako je vjerovati ubrzavali igraca do 6 posto vise nego u obicnim dresovima, i zadrzavali su energiju tako da su igraci njemacke mogli 4 posto vise trcati nego inace.. njemacka je poslje daleko dogurala, a low je izjavio da im je suradnja sa brojnim strucnjacima iz razlicitih gana sporta i drugih industrija ovaj rezultat omogucila.. u rukometu je na proslome prvenstvu, francuska izasla sa specijalnim dresom koji se ljepi uz tjelo te tako sprijecava protivnicke igrace da ih vuku za dres, poslje prvenstva svi su pohvalili francuski potez, te su najbolji obrambeni igraci tvrdili da su francuzi jednostavno u nekim situacijama bili nezadrzivi zbog tih dresova.. ta prica se dresovima opce nije glupa niti je sad pocela, ona kruzi vec neko vrijeme i ocito se pokazuje kao ucinkovita...

  • canucks 27.09.2011.

    Pa da su i trostruko tezi na poluvremenu nemoze ih usporiti!

  • FC INTERNAZIONALE 4ever 27.09.2011.

    koje su to idiotarije! :S

Komentiraj...
Vidi sve komentare