To je to što me zanima!

'Meštrović ima pravo biti ljutit, dobro je što se to sad dogodilo'

BURNO U OSIJEKU Predsjednik NK Osijek nakon poraza u Maksimiru bez pardona: ‘Nitko nije amnestiran, svi su krivi’. Trener Zoran Zekić odgovara: ‘U pravu je, moramo se izdići’
Vidi originalni članak

Visok poraz Osijeka protiv rezervne Dinamove momčadi na Maksimiru (3-0) teško je pao prvom čovjeku kluba iz Gradskog vrta Ivanu Meštroviću (40). Trebao je to biti derbi dviju najboljih momčadi lige, a bila je jednosmjerna utakmica.

“Iskreno, znao sam da će doći i taj dan. Dan kada prvi puta nemam što reći u obranu igrača i trenera našeg Kluba”, napisao je u priopćenju predsjednik Osijeka i nastavio:

“Dosta s floskulama kako nije problem izgubiti. Nismo ovdje da bismo se natjecali, nego pobijedili. Izgubiti na način na koji smo mi izgubili u Maksimiru nije samo problem. To je alarm! Ne samo da se probude uljuljkani i ušuškani, već da se odstrani maligno tkivo iz organizma zvanog NK Osijek”.

Na koga je točno mislio, Meštrović nije precizirao. Puno je puta stao u obranu trenera Zorana Zekića (44) kad bi mu mnogi šefovi dali otkaz. Ponavljao je kako želi kontinuitet na klupi, kako bi navijači nakon izbacivanja PSV-a 2017. pristali da Zoran bude doživotni trener Osijeka, a izbacivali bi ga nakon nekoliko neriješenih rezultata.

ZBOG PORAZA OD DINAMA Predsjednik Osijeka: E, sad je dosta! Ne trebaju nam izdajnici

Meštrović je u NK Osijek, skupa s mađarskim biznismenom Lőrinczom Mészárosom, došao kako bi ga spasio od propasti i ponudio dugoročnu stabilnost. Uz Dravu se već mjesecima intenzivno radi na izgradnji stadiona koji bi trebao biti gotov iduće godine, navijači su uz klub, novca ima i zato je Meštrovića zaboljelo kako momčad izgleda ove godine. U dva derbija protiv Hajduka i Dinama Osijek nije zabio gol, primio je četiri, a po jedan je go zabio “fenjerašima” Istri i Rudešu. Negdje nešto ne štima.

“Sve mogu oprostiti, ali nelojalnost ne. Mogu i prihvatiti izdaju, ali izdajnike nikada. Od danas nitko nije amnestiran. Od danas se nikoga ne trpi jer je star, bolestan ili je imao “nesretno djetinjstvo”. U dobu smo surovog profesionalizma i želim vidjeti te implikacije i u našem sportskom društvu”, napisao je Meštrović u priopćenju.

- Potpuno je u pravu, ima pravo biti ljut zbog ovoga. Možda je dobro što nam se ovo dogodilo u nedjelju, moramo se dignuti i idemo to napraviti - rekao nam je trener Osijeka Zoran Zekić.

“Bijelo-plavi” još su u igri za drugo mjesto (samo bod iza Rijeke) i u polufinalu su Kupa, gdje će opet gostovati na Maksimiru. Sezona im je još itekako živa i čini se kako će ovu pljusku svi ozbiljno shvatiti ili će, kako se kaže, “padati glave”.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • punemaksimirsketribine 25.02.2019.

    Osijek ide u prema laganom padu. Puno brže nego Rijeka

  • Baine 25.02.2019.

    U redu je ako Osijek prodaje, ali prodavalo se ipak malo previše...

  • gnojna družina 25.02.2019.

    Neznam kaj su ocekivali... prodali par kljucnih igraca i idu na noz nikad jacem dinamu koji ima 2 ekipe koje bi realno pokorile hnl i onda jos kuka? Neznam kaj su ocekivali pa jedan fenerbahce i evo sad cesi dobili 3-4 komada.. moglo je to bit i vise tak da su dobro prosli

Komentiraj...
Vidi sve komentare