To je to što me zanima!

Miami: Berdych deklasirao Soderlinga za sat vremena

Češki tenisač Tomaš Berdych plasirao se u finale ATP Mastersa u Miamiju. Robin Soderling nije imao šanse te je uspio osvojiti samo četiri gema
Vidi originalni članak

Na impresivan je način, za tek nešto više od sat vremena, češki tenisač Tomaš Berdych ušao u finale ATP turnira iz Masters 1000 serije u Miamiju. U polufinalu je bio bolji od Robina Söderlinga sa 6-2, 6-2. Dvadeseti svjetski tenisač očito igra jedan od turnira života. U osmini finala je spasio meč-loptu prvom igraču svijeta Rogeru Federeru, u četvrtfinalu je izbacio desetog nositelja Fernanda Verdasca, ali vjerojatno ni sam nije očekivao da će posao protiv Söderlinga obaviti tako ekspresno. Posebno kad se uzme u obzir da je Šveđanin bio bolji u posljednja tri njihova međusobna ogleda, a pritom je izgubio svega 13 gemova. No, Berdych je u petak na Floridi naplatio sve frustracije iz tih mečeva, dopustivši Söderlingu tek jednu priliku za break. I nju je, međutim spasio, a sam je četiri puta oduzimao suparniku servis, po dvaput u svakom setu. Meč je završio sa 17 winnera i 15 neprisiljenih pogrešaka, za razliku od Söderlingovih deset izravnih poena i 31 neforsirane greške.
- U svim sam prošlim mečevima protiv Robina igrao previše defenzivno, a kad mu dopustiš da udara iz sve snage, onda je vrlo teško išta napraviti. U ovom sam meču želio igrati agresivnije i raditi što manje pogrešaka - kazao je Čeh koji je plan očito uspješno proveo u djelo. Berdychu je ovo drugi finale izMasters serije. U prvom je, u Parizu 2005., pobijedio našeg Ivana Ljubičića u pet setova. U Miamiju ga, pak, u završnom okršaju očekuje domaći adut Andy Roddick koji je ranije s 4-6, 6-3, 6-3 svladao Španjolca Rafaela Nadala. Berdych i Roddick su dosad međusobno igrali sedam puta, Amerikanac ima pet pobjeda.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare