To je to što me zanima!

Milić: Tražila me Rijeka, odbio sam i ponude iz Italije, Rusije...

Želio sam se vratiti i zbog izbornika, jer mi je dano do znanja da ću se teško izboriti za mjesto u reprezentaciji ako ne budem igrao konstantno ili daleko od Hrvatske
Vidi originalni članak

Hrvoje Milić i Hajduk treća sreća, tako bi se u kratko mogao sažeti povratak hrvatskog reprezentativca u, kako on to voli reći, 'njegov Hajduk'.

- Mjesec i pol dana smo zajednički pokušavali riješiti odnose Hrvoja i njegovog bivšeg kluba Rostova. Stvar je malo zapinjala, ali jučer smo napokon uspjeli završiti papirologiju i potpisati ugovor. Hrvoja ne treba posebno predstavljati, bivši je, nadamo se i budući reprezentativac, koji će sigurno dati doprinos ovom Hajduku. Nadamo se da ćemo na koncu sezone svi biti ugodno iznenađeni - kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić te dodao kako se nada da će i Milić, ali i Argentinac Velazquez što prije dobiti dozvolu i zaigrati za Hajduk.

Malo je reći da je Hrvoje Milić bio sretan zbog povratka u Hajduk, no nije želio govoriti o detaljima raskida ugovora s Rostovom, odnosno, koliko se novca morao odreći da bi se vratio u Hajduk.

- Napokon sam se vratio doma, hvala predsjedniku i treneru što su me čekali ovako dugo, ali i navijačima koji su me podržavali. O novcu ne treba pričati, najbitnije je da sam sada ovdje. Ispada da je 'treća sreća', ali nemam kome što zamjeriti od bivših uprava.

Bilo je puno ponuda, ali obećanje Hajduku nije želio pogaziti.

- Našli smo se prije mjesec i pol dana, sve brzo dogovorili. Čekao sam papire pa iako je bilo jako puno ponuda za koje je predsjednik znao, želio sam se vratiti. Odbio sam ponude iz Rusije, Turske i Italije, odbio sam i Rijeku, želio sam se vratiti iz osobnih razloga, ali i zbog izbornika, jer mi je dano do znanja da ću se teško izboriti za mjesto u reprezentaciji ako ne budem igrao konstantno ili daleko od Hrvatske. Stoga ovaj potez treba gledati i kao ulaganje u moju budućnost - otvoreno je kazao Milić, koji je gledao sve utakmice Hajduka.

- U domaćem prvenstvu bilo je dosta oscilacija, zbog tempa četvrtak - nedjelja. Rijeka i Dinamo nisu toliko nedodirljivi kao prošlih sezona, siguran sam da će biti bolje i u prvenstvu kad prođe playoff faza. Euforija se oko Hajduka brzo stvori, samo je treba što duže održati. Nadam se da je ovo prekretnica, da ćemo proći u EL i da ćemo u prvenstvu napasti vrh ljestvice.

Hrvoje je otkrio i razloge zbog kojih više ne gleda utakmice s navijačke tribine.

- Ja sam hajdukovac od malih nogu, oni koji me poznaju to dobro znaju. Drago mi je gledati utakmicu s prijateljima, među svojima, i zbog toga sam uvijek išao s njima na navijačku tribinu. Sada više ne idem, bilo bi nezgodno, svi bi htjeli popričati, slikati se...

Sportski direktor Goran Vučević kazao je kako je Hajduk dobio jako bitnog igrača.

- Kad smo sastavljali kadar za novu sezonu, znali smo da smo na lijevom boku dosta tanki. S Milićem dobivamo dimenziju, s njim smo dobili igrača koji može pojačati našu mladu momčad. U klubu nema euforije, uzdamo se u naš rad i nadamo se da će on donijeti dobar rezultat - kazao je Vučević, koji nije želio odgovarati na pitanja o momčadi, prinovama, Milevskom...

Idi na 24sata

Komentari 57

  • fuu kam ise 13.08.2015.

    OK drago mi da se ratio u Hajduka , ali ove izjave o ponudama iz Italije , ma o kojim se to klubovima radi ako smijem pitat ? Za Rusiju bi vec mogao povjerovat

  • 12.08.2015.

    imao bolje ponude...Milicu budi sretan sto te Hajduk uzeo

  • Papanikolau7 12.08.2015.

    pa neces valjda u fk reku

Komentiraj...
Vidi sve komentare