To je to što me zanima!

Milijarderi i nogomet: Bill Gates će kupiti Newcastle?

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu navodno je zainteresiran za kupnju kluba kojeg je njegov sadašnji vlasnik nedavno ponudio - navijačima
Vidi originalni članak

U ovom dijelu Engleske navodno ima 400.000 navijača Newcastlea. Neka svaki od njih uplati po 1000 funti i evo im klub. Pa neka ga vode kako znaju, riječi su vlasnika Newcastlea Mikea Ashleyja koje su prije nekoliko dana dospjele u javnost. Reakcija navijača na tu izjavu nije stigla, ali konkretna ponuda mogla bi stići uskoro. I to s druge strane Atlantika, točnije iz SAD-a, najtočnije iz ureda Billa Gatesa, osnivača Microsofta...
- Ne želim više voditi klub, navijači žele da odem i to ću i učiniti - rekao je Ashley, koji je Newcastle kupio prije nešto manje od godinu i pol. Za to zadovoljstvo platio je 200 milijuna eura, a u Newcastle je uložio dodatnih 160 milijuna. Sada klub prodaje za puno višu cijenu. Engleski mediji tvrde da traži 580 milijuna eura.
Taj iznos Billu Gatesu ne bi trebao predstavljati problem, no cijela je priča još uvijek u fazi nagađanja. Kako pišu mediji na Otoku, Gates je jedan od najzaintereseranijih, pogotovo nakon što je ponudu Newcastlea odbila jedna saudijska tvrtka.

DUPLO BOGATIJI OD ABRAMOVIČA
Od kraja lipnja 52-godišnji Gates je umirovljenik. Njega zasigurno neće brinuti visina mirovina, jer čovjek koji je pokrenuo nekoliko revolucija u kompjuterskom svijetu na računu ima više od 35 milijardi dolara. Roman Abramović, usporedbe radi, ima 16 milijardi, Sulejman Al-Fahim dvije milijarde više.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • T0rca1950 17.09.2008.

    Nnece on Dinamo, ali arapi oce Hajduka... =) Nude 50 mil €. Ko neviruje ima na slobodnoj...

  • Knight Cross 17.09.2008.

    kralj Daj kupi dinamo hahahahaah

  • K-103 17.09.2008.

    Blago se Novljanin.Mislin na Kaštel Novi (Newcastle).Mogli bi i u prvu ligu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare