To je to što me zanima!

Ministarstvo je odbilo HNS: Šibenik ipak seli u treću ligu

HNS je želio progurati promjenu sustava natjecanja već ove sezone pa bismo imali dvije druge lige. No to se mora najaviti godinu dana ranije. Zahtjev su im odbili...
Vidi originalni članak

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Damir Vrbanović i dopredsjednik Ante Vučemilović posjetili su Ministarstvo kako bi pokušali progurati odluku o dvije druge lige ove sezone. Ministarstvo su na sastanku predstavljali Petar Skansi, pomoćnik ministra i Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj sporta.

Promjena sustava natjecanja mora se, prema statutu, najaviti godinu dana ranije. Iz HNS-a su to htjeli ubrzati i napraviti već ove sezone dvije druge lige. To bi spasilo Šibenik koji ne bi ispao u treću ligu. 

Ministarstvo je zbog viših interesa moglo odlučiti da ove sezone budu dvije druge lige, no na kraju ništa od toga. Nakon dvosatnog sastanka Damir Vrbanović rekao je kako je njihov zahtjev odbijen.

- Takvu smo odluku i očekivali. No morali smo pokušati. Da je to sad prošlo, spasili bismo Šibenik koji ne bi ispao u treću ligu - rekao je Vrbanović i dodao: 

- Ministarstvo ima sportsku inspekciju koja bi trebala brinuti da sve bude prema propisu i zakonu. I baš zbog toga što žele da sve bude po propisima, nisu dopustili dvije druge lige već od ove sezone. Shvaćam ih, ne mogu s jedne strane tražiti od svih da se drže zakona i propisa, a onda s druge strane to kršiti. 

- Vidim da nas dobro prate, mislim da su zadovoljni reformama koje smo pokrenuli u nogometnom savezu. Pohvalili su i Komisiju za licenciranje i cijelu sustav jer, eto, nije bilo popuštanja - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Kresimir Ruzic 15.06.2013.

    dinamovac sam ali šibenik mi je najdraži klub iza dinama ljudi su pošteni hajduk im dužan novce i hajduku ništa ali borite se šibenčani od srca vam želim povratak u prvu ligu

  • White Aventador 14.06.2013.

    nije,nisu Mamićevi miljenici :P

  • volim_dinamo_široki_brijeg 14.06.2013.

    Jadni ljudi,hajduk im dužan love s kojom bi 3 godine mogli prvu hnl igrati a izbace ih u treću ligu jer nemaju love,dok Hajduk kupuje nekakva pojačanja i plaća milijune barceloni da dođe igrat na Poljud.Sad je valjda svima jasno kakvi su ti splićani i taj njihov lobi koji bi zapalio pola države da Hajduka izbace a iskreno jedino to zaslužuje a od jada nemaju pojma šta bi pa samo kukaju o Mamiću jer napad je najbolja obrana...

Komentiraj...
Vidi sve komentare