To je to što me zanima!

Miroslav Blažević trenirao Nantes, a Vulić tamo igrao

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ćiro je bio trener Nantesa od 1988. do 1990. Upravo je on kapetansku vrpcu dao jednom od najslavnijih nogometaša - Didieru Deschampsu
Vidi originalni članak
Novi Klasnićev klub igra na stadionu Stade de la Beaujoire, kapaciteta oko 38.000 mjesta. To je ujedno sretan stadion za hrvatsku reprezentaciju, koja je tu na SP-u 1998. godine pobijedila Japan 1-0 golom Davora Šukera.
Trenutačni trener Nantesa je Michel Der Zakarian. "Kanarinci" su u povijesti bili osam puta prvaci Francuske, a zadnji naslov osvojili su 2001. godine. Francuski kup osvajali su triput, a igrali su i polufinale Lige prvaka 1996. godine. Ispali su od Juventusa.
Trener Nantesa bio je i Miroslav Ćiro Blažević (od 1988. do 2000.), koji je kapetansku vrpcu dao jednom od ponajboljih francuskih igrača svih vremena Didieru Deschampsu (1985.-1989). Dres ovog francuskoga kluba nosio je i bivši hrvatski reprezentativac, danas trener Luč Energije, Zoran Vulić (1991.-1993).
Nantes se ekspresno vratio u Le Championat nakon što je pretprošle sezone ispao u drugu ligu. U novoj prvoligaškoj sezoni ambicija  mu je izboriti Europu. "Kanarinci" imaju jedne od najvjernijih navijača u Francuskoj. Gotovo na svakoj utakmici druge lige bio je pun stadion.

NANTES DOVEO 17 IGRAČA U OVOM PRIJELAZNOM ROKU
Nantes je u ovom prijelaznom roku doveo 17 igrača, od kojih su se neki vratili s posudbe. Od poznatijih nogometaša stigli su Šveđanin Christian Wilhelmsson iz Deportiva La Corune, Poljak Mariusz Lewandowski, danski branič Michael Gravgaard, Talijan Luigi Pieroni, Ibrahim Tall i golman Alonso iz Paris Saint Germainea.
Tu je i ponajbolji češki igrač s Europskog prvenstva 2004. Marek Heinz.
Ivan Klasnić bit će jedan od najplaćenijih igrača u povijesti Nantesa (pretpostavlja se da će zarađivati oko 2,000.000 eura po sezoni).
Idi na 24sata

Komentari 1

  • zelenooki 09.07.2008.

    ciro car najveci!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare