To je to što me zanima!

Mlada ragbi reprezentacija za finale pregazila Bugare 60-0

Juniori su izborili finale Konferencije 1 u kojem će za zlato u subotu igrati protiv reprezentacije Izraela. Za prolaz im je trebala pobjeda s 42 razlike. Iako 20-ak minuta nisu uspjeli probiti bugarsku obranu, završili su sa 60-0
Vidi originalni članak

Hrvatska ragbi U18 reprezentacija pobijedila je jučer reprezentaciju Bugarske s visokih 60-0 te u odličnoj predstavi na stadionu "Stjepan Spajić" u Zagrebu izborila željeno finale Konferencije 1. Našim je igračima za finale trebala pobjeda od čak 42 poena razlike ili 3 zgoditka više od protivnika kako bi se postigao bonus bod, no to nije bila prepreka hrvatskoj reprezentaciji.

Naši su juniori od samog početka u utakmicu ušli dominantno te na terenu pokazali apsolutnu nadmoć. Hrvatska dolazi u vodstvo već u četvrtoj minuti polaganjem Sinjanina Josipa Jukića, nakon čega dvadesetak minuta, unatoč odličnoj igri i brojnim napadima, ne uspijeva probiti bugarsku obranu. U 22. minuti to konačno polazi za rukom Mihaelu Vešligaju, a od toga trenutka pa sve do kraja susreta, Hrvatska niže polaganje za polaganjem i povećava svoju prednost sve do konačnih 60-0.

- Neki su možda malo sumnjali u nas, ali u ekipi uopće nije bilo rasprave. Zacrtali smo si pobjedu i to je bio imperativ. Ponosan sam na igrače te na njihovu igru i zalaganje - rekao je nakon susreta kapetan Marko Livaić.

Slijedi borba za zlato s Izraelom, a susret je na rasporedu u subotu u 15 sati. 

- Izraelci igraju brzo i vrlo su poletni, ali i mi imamo brze i kvalitetne linijaše za koje se ne brinem da će ih zatvoriti bez problema, dok u skupu očekujem apsolutnu dominaciju. Cilj nam je preuzeti vodstvo i postaviti napadačku igru, a s obzirom na to da smo na domaćem terenu, na nama je veliki pritisak. Pred svojom publikom jednostavno moramo uzeti taj trofej - zaključio je Livaić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Christal 26.04.2018.

    60-0 hehehe svaka čast dečki

  • Joker123 26.04.2018.

    Bravo!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare