To je to što me zanima!

Mlade nade taekwondoa: Kod nas je uvijek super atmosfera

Na posljednjem prvenstvu Zagreba 20. rujna mlade snage Taekwondo kluba Novi Zagreb uzele su čak devet medalja od čega i zlato u kategoriji kadetkinja do 33 kg
Vidi originalni članak

Taekwondo je izvrstan sport za djecu jer razvija koordinaciju i motoričke sposobnosti, a zbog svoje svestranosti može poslužiti kao dobra podloga za neke druge sportove u kasnijoj dobi, govori nam Branimir Blečić, trener iz Taekwondo kluba Novi Zagreb i ujedno izbornik naše ženske juniorske taekwondo reprezentacije. 

Klub u kojem trenira osnovan je prije gotovo 30 godina i jedan je od najstarijih u Zagrebu. Klub broji oko 80 članova raspoređenih u pet skupina: predškolci, početnici, napredni, juniori, seniori natjecatelji i rekreativci - što su većinom roditelji koji dolaze sa svojom djecom na treninge.

- Nemamo pritisak ostvariti rezultate u mlađim dobnim skupinama, već nam je cilj formirati zdrave mlade sportaše kroz različite elemente univerzalne sportske škole - kaže Blečić. 

No, daleko od toga da rezultata u Taekwondo klubu Novi Zagreb nedostaje. Na posljednjem prvenstvu Zagreba 20. rujna mlade snage uzele su čak devet medalja od čega i zlato u kategoriji kadetkinja do 33 kg kojeg je osvojila 12-godišnja Lea Bogunović. 

- Volim taekwondo jer je zabavan i rekreativan, a i družim se sa svojim vršnjacima. U klubu je super atmosfera i baš zbog toga svi volimo trenirati za što bolje rezultate na natjecanjima - kaže Lea koja se taekwondoom bavi četiri i pol godine.

Stručni treneri iz Taekwondo kluba Novi Zagreb preporučuju da se djeca ovim sportom počnu baviti s početkom osnovne škole. Upisati se mogu tijekom cijele godine, a treninzi su uglavnom tri puta tjedno u večernjim satima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare