To je to što me zanima!

Mladostaši minimalnom pobjedom izborili Jugaše

Finale vaterpolskog prvenstva igra se na tri pobjede, a u njemu će protiv Juga igrati Mladost, koja je tijesnom pobjedom prošla Šibenik
Vidi originalni članak

Pobjedom u trećoj polufinalnoj utakmici 13-12 (1-3, 3-3, 6-1, 3-5) protiv Šibenika, vaterpolisti Mladosti su se plasirali u finale prvenstva Hrvatske gdje ih čeka dubrovački Jug.
Favorizirana Mladost odigrala je tri tijesne polufinalne utakmice protiv Šibenika i unatoč porazu u prvom ogledu, koji se igrao na zagrebačkoj Savi, uspjeli su dobiti dva ogleda, oba puta su slavili s pogotkom razlike, te se tako plasirati u finale.
Treći, odlučujući ogled, započeo je boljom igrom Šibenika koji je prvu četvrtinu dobio s 3-1. No, potpuni preokret se dogodio u trećoj kada su zagrebački vaterpolisti postigli šest, a primili samo jedan pogodak.
Najbolji strijelci kod Mladosti su bili Burić i Vrdoljak s tri pogotka, dok je kod Šibenika isti broj pogodaka postigao Paškvalin.
Mladost je čak 19 puta imala igrača više i osam puta realizirala prednost, dok su gosti imali 50 posto uspješnosti - sedam pogodaka od četrnaest takvih prilika.
Finale se igra na tri pobjede, a prva utakmica Juga i Mladosti se igra u Dubrovniku 16. travnja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare