To je to što me zanima!

Mladostaši nisu dobili 27 plaća i sami traže sponzore za klub

Da mi supruga nema dobru plaću, prodavao bih stvari iz stana. Teško mi je, imam dvoje djece, kaže vaterpolist Mladosti Ivan Milaković (34) koji nije dobio 27 plaća
Vidi originalni članak

Situacija u Mladosti je dramatična. Dug je devet milijuna kuna, no vjerovnicima se ništa ne plaća jer novca nema. Ako Grad Zagreb ne pomogne, klub će se sigurno ugasiti, rekla je legenda kluba Perica Bukić i izvršni direktor HVS-a.

Mladosti bi račun mogao biti blokiran već danas, a onda slijedi stečaj i kraj za sedmerostrukog europskog prvaka. Stariji igrači u klubu nisu primili više od 20 plaća, a i mlađi sa stipendijskim ugovorima nikakav novac ne vide.

- Točnije, klub mi duguje 27 plaća. Teško je, imam dvoje djece. Nasreću, supruga ima odličan posao i dobra primanja. Da zarađuje prosječnu plaću, morao bih prodavati stvari iz kuće - istaknuo je branič Ivan Milaković (34).

Posljednjih mjeseci posjećuje Poreznu upravu jer je samostalni obrtnik pa mora plaćati PDV bez obzira na to što mu plaća ne stiže na račun.

- Puno dugujem državi, pokušavam se nešto dogovoriti, nekakav model otplate. Ali svima je tako u klubu. Sramota je ovako živjeti, stvarno mi je muka - kaže Milaković.

Premda plaću ne dobivaju mjesecima, svaki dan treniraju, a također su i proširili svoj krug djelovanja.

- Tražimo i mi sponzore, svi igrači. Morali smo se uključiti, no nismo bili baš uspješni - nasmijao se Milaković. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • sampjer 15.02.2015.

    odgovorne treba kaznit a klub spasiti.Pa u mladim kategorijama kluba treniraju na stotine djece!sto s njima?Na ulicu!!!

  • felipe 14.02.2015.

    Surova realnost, Mladost (odbojka), Mladost (vaterpolo), Cibona su u totalnoj komi, pravo čudo da se i nisu već ugasili, a nekad harali Evropom. Kad ode Mamić, to će dočekati i Dinamo!

  • pagora 14.02.2015.

    Ovo je sramota za sve, iako moje srce kuca južnije, Mladost je institucija sporta koju mora štiti država.

Komentiraj...
Vidi sve komentare