To je to što me zanima!

Doviđenja, Ligo prvaka! Danci šokirali Dinamo na Maksimiru

Iako je hrvatski prvak donio prednost od 1-0 iz prvog susreta iz Danske, na svojem je terenu poražen s 2-0, čime je ostao bez plasmana u elitno europsko natjecanje
Vidi originalni članak

Dinamo je pred osam tisuća gledatelja na maksimirskom stadionu imao gotovo sve - prednost iz prve utakmice, čak i poklapanje ostalih rezultata koji su donosili status nositelja u posljednjem pretkolu, pa i terensku inicijativu, 19 udaraca na gol, od čega čak deset u okvir, ali nije imao igrača koji će zabiti gol. 

U stalnom pritisku na polovici Aalborga, često se događalo da i oba beka budu u napadu. U jednoj takvoj situaciji, Pinto je ostao naprijed, Thomsen pobjegao na lijevom krilu gdje ga nije mogao ispratiti Jozo Šimunović. Thomsen je samo vratio loptu u sredinu, gdje je sam ostao Anders Jacobsen i zabio za 0-1 u 36. minuti. Jacobsen je bio nekoliko centimetara u zaleđu, ali ukrajinski suci nisu ništa dosudili. 

Bio je to jedini udarac Aalborga, jedini i u okvir, a i taj jedan je bio dovoljan da završi u mreži Eduarda. Dinamo je do odmora pokušao sedam puta, pa nakon konzultacija sa Zoranom Mamićem na poluvremenu krenuo još i snažnije u nastavku. 

Petersen i Jacobsen mogli ranije završiti utakmicu

U otvorenoj Dinamovoj igri i Danci su u nastavku imali dvije vrhunske prilike - prvo je Petersen s pet metara iz voleja zapucao prema sjevernoj tribini, a poslije toga je strijelac Jacobsen s deset metara promašio za nekoliko centimetara. Eduardo je i taj udarac samo nemoćno ispratio pogledom. 

Dinamove napade nikako nisu uspjeli završiti Machado, Brozović, Soudani i Čop, a sve ih je redom zaustavljao Larsen. Danski golman nije napravio nijednu grešku, a s 10 obrana bio je jedan od dva najbolja Danca na terenu. 

Pjaca promašio prolazak

U najvećoj Dinamovoj prilici Larsen nije ni morao reagirati. U 85. minuti Čop je ukrao loptu i prešao svojeg čuvara, s desne strane šesnaesterca nesebično ostavio loptu za Pjacu na lijevoj strani, a ovaj s deset metara ne može pogoditi praznu mrežu Aalborga. 

Umjesto toga, samo minutu poslije Jacobsen kažnjava svih 19 promašaja Dinama. Napadač je otišao na desnu stranu u kontri, raspalio svom snagom nakon što je ušao u šesnaesterac i pogodio bliže rašlje Eduarda za prolazak u posljednje pretkolo Lige prvaka

Kraljevstvo za napadača

Danci su imali samo dva udarca u okvir, a svejedno su zabili dva gola i poslali Dinamo u drugi europski razred. Igrači Zorana Mamića moraju proći kroz doigravanje kako bi vidjeli grupnu fazu Europske lige. 

A tamo će i uz status nositelja svejedno morati pronaći nekoga tko će ugurati loptu u mrežu, kako god zna i može. Čop je nemoćan u Europi, Radonjić je već bivši, Wilson Eduardo daleko od statusa ubojitog napadača, pa se mogu očekivati neke novosti u igračkom kadru u Maksimiru.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvrat: 

  • Dinamo - Aalborg 0-2 (Jacobsen 36, 85)
Idi na 24sata

Komentari 964

  • mukay 07.08.2014.

    Dinamo mi je u krvi od osme godine,kada sam sa pokojnim ocem uvijek sjedio na zapadnoj tribini i zdušno bodrio sa ostalim navijačima "Plave". Sjećam mnogih velikih igrača, koji su igrali i živjeli za Dinamo i nisu nikada pokleknuli bez"ispaljenog metka. Igrali su svi za jednoga jedan za sve, ovi danas su anemični bez kapi borbenosti. Njima je danas samo lova na pameti a Vama braćo također što bolja prodaja naših dragulja. Znam reči će te da od toga živi klub. Što znači klub bez navijača i gledaoca. Okosnica kluba trebaju biti naši dečki a ostali se trebaju njima prikloniti, zatim uigrati da čine jednu cjelinu. Momčad se ne stvara u oči kvalifikacija, tada već mora biti uigrana, nema eksperimentiranja za svaku novu tekmu. Lovu ste potrošili uzalud jer nemamo ni golmana,napadače i obranu. Mnogo toga bi još mogao nabrojiti, ali uzalud. Jučerašnja tekma je sramota,prvo za igrače a onada i za gledaoce. Jučer sam ostao bez emocija, jer sam osjetio da onakvom igrom nemamo šanse daljni prolazak u LP- ligi. Kakvi će rezultati biti u Eu-ligi to je sada manje bitno i nevažno.

  • RudolfMaric 07.08.2014.

    Šta je sad? Nitko ne kmeči danas od dinamovaca. Sram vas bilo. Niste valjda zaboravili. Hajde, kmečite, primitivci. Izgleda da vi uživate samo zato jer je Hajduk slab.

  • melidony 07.08.2014.

    Dakle nema više ni kasnog ljeta i jeseni u Europi?! Sramotno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare