To je to što me zanima!

Pobjeda za oproštaj: Odlični je Pjaca hat-trickom srušio Celtic

Niti nakon petog gostovanja na Maksimiru, škotski klubovi ne znaju za pobjedu. Dinamo je na današnji dan prije 51 godinu svladao Celtic 2-1, a večeras je bilo 4-3
Vidi originalni članak

Nogometaši Dinama pobjedom su se oprostili od Europske lige. Na hladnom Maksimiru pred oko 4000 gledatelja, od kojih skoro pola navijača škotske momčadi, 'modri' su svladali Celtic 4-3 i tako natjecanje po skupinama završili na trećem mjestu sa šest bodova. Prva je to pobjeda Dinama, koji nikada do sada nije slavio u zadnjoj utakmici po skupinama. 

Zoran Mamić je na teren poslao istih onih 11 koji su bili uvjerljivi protiv Rijeke, a oni su odgovorili vrlo dobrim ulaskom u utakmicu. 

Lažnjak jednom nogom, gol drugom

U 14. minuti Marko Pjaca je na nekih 12 metara iskosa po lijevoj strani primio loptu koja se odbila od Ademija, odličnim lažnjakom se oslobodio Mathewsa lijevom nogom te desnom plasirao loptu u suprotni kut za vodstvo od 1-0. 

Međutim, nakon vodstva igrači Dinama nekoliko puta su neobjašnjivo griješili, a to su i platili s dva gola u svojoj mreži u razmaku od sedam minuta. 

Loša obrana za 2 primljena gola u 7 minuta

U 23. minuti Van Dijk izveo slobodan udarac s nekih 25 metara, a lopta se od igrača škotske momčadi u živom zidu odbila visoko u zrak te padala na nekih 10 metara od gola Eduarda gdje su se našla tri igrača Celtica i samo Pivarić. Commons je bio viši od lijevog beka 'modrih' i glavom pospremio loptu u donji desni kut. Isti igrač zabio je Dinamu i na utakmici u Glasgowu. 

Sedam minuta kasnije Commons je pucao iz slobodnog udaraca s nekih 18 metara, pogodio prečku, a loptu je prvo glavom zahvatio Biton te dodao do 24-godišnjeg Srbina Stefana Šćepovića koji spretno s nekih šest metara leđima okrenut golu, puca iz okreta i pogađa za preokret škotske momčadi

No, kada je izgledalo da je Dinamo još jednom potonuo, Pjaca izjednačuje rezultat. Ponovno je grozno reagirao Mathews i izgubio loptu na nekih 12 metara iskosa na lijevoj strani. Pjaca je brzo reagirao, pucao po golu, a lopta je pred Gordonom udarila u još jednog Celticovog igrača te skrenula u mrežu za 2-2, rezultat s kojim se otišlo na odmor. 

Fantastičan treći gol Pjace

U drugo poluvrijeme bolje su ušli igrači Dinama i već nakon tri minute ponovno poveli. Antolić je dobro prošao po desnoj strani dao natrag na rub šesnaesterca gdje je sam bio Marcelo Brozović i pucao iz prve u donji lijevi kut. Nije prošlo ni dvije minute, a 'modri' su poveli 4-2. Marko Pjaca je primio loptu na nekih 35 metara, povukao prema šesnaestercu i opalio s nekih 23 metra u suprotni kut. Bio je to sjajan gol lijevog krila 'modrih' i hat-trick u posljednjoj utakmici sezone za 4-2 Dinama. 

I kada se činilo kako će Dinamo ostvariti uvjerljivu pobjedu, u 81. minuti Šćepović zabija za smanjenje rezultata. Izaguirre je vrlo dobro probio lijevu stranu, došao do korner linije i dao u sredinu gdje je spretan ponovno Šćepović za svoj drugi gol i malo nade za škotsku momčad koja je u posljednjih deset minuta krenula po izjednačenje. 

Stativa Šćepoviću 'ukrala' hat-trick, a Celticu remi

U 86. minuti opasno je živio Dinamo. Prvo je Eduardo vršcima prstiju u korner izbacio jednu parabolu koja je išla pod prečku, a onda je iz tog udarca iz kuta Šćepović umalo zabio za svoj hat-trick. Pucao je glavom, no lopta se odbila od suprotne stative

Dinamo je, po tko zna koji put, umalo sve prosuo na svom travnjaku, no ipak je izdržao i sačuvao pobjedu koja je zagrebačkom klubu donijela financijsku zaradu, ali i vrijedne bodove u lovu na koeficijent koji bi nam mogao donijeti dva hrvatska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2016/17. godine. 

Iako smo vidjeli sjajno izdanje Marka Pjace i na trenutke vrlo dobru igru, nakon svega ostaje žal za propuštenim prilikama iz prijašnjih utakmica. 

Idi na 24sata

Komentari 521

  • BAKY_1 12.12.2014.

    neka ga mamic opet drzi na klupi

  • vjerujem159 12.12.2014.

    ha,ha,ha,,,pirova pobjeda,ha,ha,ha,ha,ha, veeeeeeeeellllliiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dinamooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  • ivo-špalj 12.12.2014.

    LOL - "srušili" celtic - a Celtic se bori za ostanak u ligi...a ĐE je dinamo (atmoski dinamo) bio protiv Astre,, Salcburga i ostalih??? u mišjoj rupi i opet sramotio HR nogomet i srozavao ugled....a zamisli - igrači presretni zbog niškorisne pobjede....eto kakav nam je nogomet...

Komentiraj...
Vidi sve komentare