To je to što me zanima!

Modrić deseti najplaćeniji u La Ligi! Godišnja plaća mu je 19,7 milijuna eura, podaci su javni

Riječ je o bruto iznosima što znači da svi navedeni igrači dobiju nešto više od pola iznosa. Porez na dohodak za nogometaše u Španjolskoj je prilično visok, no i u takvim okolnostima hrvatski kapetan je u top 10
Vidi originalni članak

La Liga je transparentno i javno objavila primanja nogometaša. Ono što odmah upada u oči jest da Real Madrid ima čak šestoricu najplaćenijih u prvih 10. To su Eden Hazard, Karim Benzema, David Alaba, Toni Kroos, Vinicius Junior i naš Luka Modrić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, nije niti Barcelona daleko. U prvih 15 čak je pet nogometaša Barcelone koja muku muči s financijama. To su Sergio Busquets, Jordi Alba, Robert Lewandowski, Frenkie de Jong i, vjerovali ili ne, Miralem Pjanić.

Najplaćeniji igrač Atletico Madrida je Jan Oblak dok je u prvih 15 još samo Koke. Griezmanna možemo računati i pod Atletico i pod Barcelonu pošto je Francuz na posudbi.

No, ono što nas najviše zanima jesu plaće hrvatskih nogometaša u španjolskom prvenstvu. Uvjerljivo najplaćeniji je Luka Modrić, koji godišnje uprihodi 19,7 milijuna eura bruto. Državi pripada 40 posto pa ispada da Modrić zaradi oko 12 milijuna eura neto za jednu sezonu.

Ivan Rakitić u Sevilli godišnje zaradi 13,2 milijuna eura, Ivo Grbić u Atleticu 860.000, a Ante Budimir u Osasuni 630.000.

Najveću plaću u La Ligi ima Eden Hazard, 31,250.000 eura godišnje, a slijede ga Jan Oblak (25 mil. €) i Karim Benzema (24 mil. €).

Cijelu tablicu najplaćenijih igrača u La Ligi možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • noelsz 26.07.2022.

    Zaslužio svaki cent svojim trudom i znojem

  • Antitovar *_909 26.07.2022.

    Dinamova skola !

  • Jura0807 26.07.2022.

    Poštujem Modrica i volim ga kao igraca, ali stari moj, Inter Zapresic se zatvorio zbog od par stotina eura. Realno njemu je to sića. Isto vrijedi za Corluku, Eduarda i ostale koji su igrali tamo. Od tamo ste potekli decki, mogli ste sad dat nesto zauzvrat... šteta za Inter. RESPECT...

Komentiraj...
Vidi sve komentare