To je to što me zanima!

Luka Modrić: Nametnut ćemo našu igru i probiti irski bunker

Irci su fanatici imaju dobre i iskusne igrače koji igraju u Premiershipu. Vjerujem da ćemo protiv Irske uspjeti nametnuti našu igru i probiti bunker, rekao je Modrić
Vidi originalni članak

Još su dva dana ostala do prijateljske utakmice s Estonijom, a upravo je njih u doigravanju kvalifikacija izbacila Irska, naš prvi protivnik na Euru.

- Irci su ih razbili, ali ne znači da nam to neće biti dobra utakmica za provjeru. Dobar su odabir u ovom trenutku priprema - počeo je Luka Modrić press konferenciju u Rovinju:

- Jako se dobro osjećam, sedam slobodnih dana nakon prvenstva bilo mi je dovoljno da vratim energiju. Pomažu nam i ledene kupke, koriste za oporavak. Jako su ledene, ali sam već navikao na njih u klubu.

A o Tottenhamu na pripremama ne želi pričati.

- Koncentriran sam samo na reprezentaciju, sve što sam imao komentirati, komentirao sam prije mjesec dana. Znam da će se puno pisati i da će mi se postavljati ista pitanja na koja ću davati uvijek iste odgovore.

Ne znam još točno gdje ću igrati. To je na izborniku, da li ću biti povučeniji ili bliže napadu

Svejedno mu je koju će poziciju igrati.

- Tek smo počeli s treninzima, nismo još puno radili taktički pa ne znam još točno gdje ću igrati. To je na izborniku, da li ću biti povučeniji ili bliže napadu, meni puno ne mijenja na stvari. 

Optimističan je glede prolaska skupine.

- Lagana sigurno nije, igramo s prvacima Talijanima i Španjolcima, ali Irci su fanatici, imaju dobre i iskusne igrače koji igraju u Premiershipu. Vjerujem da ćemo protiv Irske uspjeti nametnuti našu igru i probiti bunker. Mi smo s druge strane puni samopouzdanja i svi smo uvjereni da možemo proći grupu bez obzira koliko teška bila. Italija i Španjolska su definitivno favoriti, a mi im želimo pomrsiti račune. Nadam se da će se igrati otvorenije, to bi pogodovalo našoj igri.

Imamo Jelavića, nemojmo zaboraviti ni Mandžu, Dudua i Olića. Imamo puno opcija u napadu.

Misli kako bi Nizozemska mogla osvojiti turnir.

- Igrači koji bi mogli obilježiti Euro su Španjolci, Iniesta i Silva. Tu su naravno i Nijemci te Nizozemci koji su po meni najveći favoriti. Njihovi nogometaši će imati glavne uloge, ali se nadam kako će među imenima koji će obilježiti Euro biti i Hrvati. 

A obilježiti bi ga mogao Nikica Jelavić.

- Ako će Jelavić biti taj razarač, onda to zaslužuje jer je napravio čudo u Evertonu. Nemojmo zaboraviti ni Mandžu, Dudua i Olića. I oni su sjajni igrači, imamo puno opcija u napadu. 

Na Euru će svi igrati za Slavena Bilića kojem se žele odužiti za šest lijepih godina, a demantirao je i intervju za World Soccer od prije par dana.

- Iznenadio me taj intervju jer ga nisam nikad ni dao, nikad nisam rekao da je najava izbornikova odlaska loša za atmosferu. Atmosfera je fenomenalna, Bilićev odlazak to neće promijeniti. Kad ode, dugoročno treba vidjeti hoće li imati kakvog utjecaja.

Sve o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i Euru 2012 pročitajte OVDJE.

Rakitić: Izbornik me vidi u momčadi

Kako je pokazalo iskustvo od prije četiri godine, prva utakmica je uvijek odlučujuća - rekao je Ivan Rakitić koji se vidi u prvoj momčadi:

- Tijekom priprema me i izbornik vidi u momčadi, nadam se da ću igrati, a nebitno mi je lijevo, desno ili u sredini. Na poziciji lijevo nisam u utrci s Perišićem. Bilo bi mi drago da on može igrati, ali dat ću sve od sebe da navučem izbornikovo povjerenje na svoju stranu. Ovih dana sam igrao s Modrićem, sjajno se slažemo, ali to je s njim lako. Uvijek je lako igrati s dobrim igračima. Bilo tko s njim može uzeti loptu i igrati.

Očekuje da na Euru odu dalje od četvrtfinala, stepenice na kojoj su zapeli prije četiri godine.

- Na Euru nema nekvalitetnih momčadi, bit će tvrdo i teško, sitnice će odlučivati. Dovoljno da se malo otvoriš i svi te mogu razvaliti. Nadam se da ćemo biti bolji nego prije četiri godine i da ćemo dogurati dalje. Izgubili smo braću Kovač koja su donosila iskustvo, ali već tada je bilo puno igrača u momčadi koji su otad dosta naučili. Znamo osjećaj igrati velike i jake utakmice i uvjeren sam da idemo korak dalje.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • rex112 24.05.2012.

    Nestrpljivo čekam početak prvenstva da s ekipom uživam uz tekme, pivo i roštilj,iskreno se nadam dobrom rezultatu,jedino me brine da Bilić ne izvede neki gaf trenerski! Samo da ne vidim u početnom sastavu Strinića,Dujmovića,Šifu...

  • sprangija 24.05.2012.

    opet cemo doc do 8-ine finala ili tak nesto pa ce nam falit misji ku...c da prodjemo dalje jer su nas "kao"sudci pokrali..pa cemo opet gledat kvalifikacije za svjetsko ljudi ce dizat kredite da putuju na prvenstva(al nadam se da sve manje) da bi gledali poluizdanje naseg nogometa...daj boze da grijesim al bojim se da ne

  • Cinkus 23.05.2012.

    Mi HRVATI smo najveći ratnici na zemlji dokazano kroz povijest,tamo di je bilo najžešće tu smo bili mi,da ne govorim o stoljećima borbe naših predaka protiv moćnijih.ZATO BRAĆO HRVATI,DO KRAJA!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare