To je to što me zanima!

Modrić u službenom debiju u stilu Bokšića i Stanića?

Dva umirovljena hrvatska nogometaša odlično su odigrali svoju prvu službenu utakmicu na Otoku. Luka će u svom debiju gostovati na Riversideu
Vidi originalni članak

U nedjelju u 16 sati, na stadionu Riverside, Luka Modrić će odigrati prvu službenu utakmicu za Tottenham Hotspur. S druge će strane stajati Middlesbough, koji je sasvim sigurno prestravljen nakon onoga što je momčad Juandea Ramosa pokazala u generalnoj probi. Talijanskom doprvaku uvaljali su pet komada, no u naslovnim su ulogama bili neki drugi igrači - Giovani, Bentley i Bent. Luka nije bio na najvišoj razini, ali možda se čuva i za službeni debi. Bude li protiv Middlesbrougha pravi, kakvog ga poznajemo, mogao bi naslijediti Alena Bokšića i Marija Stanića. Njih su dvojica debi u engleskom nogometu odradili u velikom stilu. Prepoznao je to i The Sun, čiji su novinari napravili Top 10 debija. Bokšić je na desetom, a Stanić na šestom mjestu.

10) ALEN BOKŠIĆ (2000.)
Ćudljivi Hrvat počeo je mandat u Middlesroughu s dva gola u 3-1 pobjedi protiv Coventryja. Ovaj sjajni napadač dotad vjerojatno nikad nije ni čuo za Highfiel Road, stadion Coventryja. Nažalost, ozljede su zasjenile Bokšićeve igre u vrijeme trogodišnjeg boravka u Premiershipu, piše The Sun.
9) MILAN BAROŠ (2002.)
Liverpool je išao na gostovanje Boltonu, ali bez Michaela Owena. No iskazao se novi momak, Čeh Milan Baroš. Zabio je dvaput i sjajno krenuo u Premiershipu. No nije ostavio velik trag.
8) MICHAEL OWEN (1997.)
Kao super-talentirani 18-godišnjak ušao je protiv Wimbledona. Nakon 17 minuta zabio je prvi gol, a ubrzo postao i idol Kopa, čuvene tribine na Anfield Roadu.
7) ROBBIE KEANE (1999.)
Osam milijuna eura za klinca iz Irske?! To je suludo!, komentirali su te '99. engleski mediji nakon što je Coventry doveo Robbieja Keanea. No taj je 19-godišnjak već u prvoj utakmici razuvjerio sve skeptike. Pred svojim navijačima Coventry je pobijedio Derby County 2-0, a oba gola zabio je baš taj klinac iz Irske.
6) MARIO STANIĆ (2000.)
Navijači Chelseaja uživali su u prizoru: njihova nova hrvatska zvijezda Stanić zabio je dva komada u pobjedi 4-2 protiv West Hama. Osobito je lijep bio prvi gol, Super Mario je pogodio s više od 30 metara.
5) RUUD VAN NISTELROOY (2001)
Protiv Fulhama su debitirali i Nizozemac i Juan Veron, no sva su svjetla pozornice pripala Ruudu. Dvaput je Fulham vodio, dok nije stvar u svoje ruke preuzeo Van Nistelrooy. Pogađao je dvaput u samo četiri minute i odveo ManU do pobjede 3-2.
4) ALAN SMITH (1998)
Tek je navršio 18 godina kad je dobio priliku u prvoj momčadi Leedsa. Smith nije zabio u prvoj utakmici u Premiershipu, zabio je iz prvog dodira s loptom! Njegov gol je pokrenuo preokret, nakon vodstva Liverpoola 1-0 Leeds je pobijedio 3-1.
3) JAMES VAUGHN (2005.)
Njegov gol, zadnji u pobjedi Evertona 4-0 protiv Crystal Palacea, zaslužan je za njegov ulazak u povijest. Kad je zabio, imao je 16 godina i 271 dan, čime je postao najmlađi strijelac u Premier ligi.
2) BRIAN DEANE (1992.)
Te '92. krenula je Premier liga, novi sustav natjecanja. Prvi gol u njenoj povijesti zabio je baš Deane, igrač Sheffield Uniteda. I to protiv Manchester Uniteda! Nešto kasnije zabio je još jedanput i United je morao potpisati kapitulaciju. Sheffield je slavio 2-1.
1) FABRIZIO RAVANELLI (1996.)
'Srebrna strijela' Ravanelli stigao je u Middlesbrough u smiraj karijere za 10 milijuna eura. Status legende na Teesideu stekao je hat-trickom u antologijskom ogledu s Liverpoolom, koji je završio 3-3 nakon fantastičnih 90 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare