To je to što me zanima!

Modrićevi penali: Promašio je kobne večeri u Beču, a tad je počeo veliki niz u raspucavanju

Hrvatski kapetan od tada je bio precizan u šest raspucavanja, bez promašaja! Redom je zabijao Atleticu, Danskoj, Rusiji, ponovno Atleticu, nedavno Brazilu, a sinoć i Valenciji
Vidi originalni članak

Još uvijek se svi dobro sjećamo tog tužnog 20. lipnja 2008. kada je u četvrtfinalu Europskog prvenstva Hrvatska na Prateru ispala od Turske poslije lutrije jedanaesteraca. Luka Modrić bio je prvi od tri nesretnika 'vatrenih' koji su promašili jedanaesterac u raspucavanju, a ispostavilo se da je to do danas njegov zadnji promašeni jedanaesterac u raspucavanjima!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski kapetan od tada je bio precizan u pet raspucavanja, bez promašaja! Redom je zabijao Danskoj, Rusiji (SP u Rusiji), Atleticu (španjolski Superkup), nedavno Brazilu (SP u Katru), a sinoć i Valenciji (španjolski Superkup).

Modriću su, prema statistici na Transfermarktu, tek tri golmana obranila penal iz igre - Neofytos Michail (Cipar), Kasper Schmeichel (Danska) i Koldo Alvarez (Moldavija).

KRITIKE NA PREDSTAVU Marca kritizirala Modrića: Kao da nije bio prisutan na terenu OTIŠAO U MIROVINU Modrić posvetio dirljivu poruku Baleu: Kakva karijera, prijatelju moj. Najviše smo sezona dijelili

S druge strane, precizan s bijele točke bio je u 21 navratu - sedam penala zabio je u dresu Dinama, dva u dresu Tottenhama te tri kao igrač Reala. U hrvatskom dresu Modrić je devet puta bio precizan s 11 metara. 

Svoju mirnoću i preciznost Modrić je 'prelio' na praktički sve suigrače u reprezentaciji. "Jedanaesterci nisu lutrija kad pucaju Hrvati", hvalili su nas svjetski mediji na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • noobcamper 12.01.2023.

    Modric je super uspjesan u penalima, previse ga se kritizira na osnovu promasenog protiv danske. Najjace mi kad krenu hvaliti Rakitica na osnovu ona 2. Da je golman pogodio stranu oba bi bila obranjena. Smijesni šutevi i jos gluplji narativ

Komentiraj...
Vidi sve komentare