To je to što me zanima!

Furiozna Francuska razbila Dance i uvjerljivo osvojila zlato

U najefikasnijem finalu u povijesti Europskih prvenstava Francuzi su pobijedili s drugom najvećom razlikom u povijesti ovog natjecanja. Završilo je rezultatom 41-32
Vidi originalni članak

Francuska je fenomenalnom predstavom u velikom finalu Europskog prvenstva u potpunosti 'razmontirala' domaćina Dansku i s rezultatom 41-32 osvojila novo zlato u svojoj bogatoj kolekciji trofeja. 

Francuzi su već na samom startu krenuli u 'blitzkrieg' i odmah se odvojili na razliku koju domaćin nikako nije mogao sustići. Danci su svoj prvi gol zabili tek nakon četiri minute, a nakon što je Francuska u jednom trenutku otišla na plus 10, stvar je u svoje ruke uzeo Hansen i vratio domaćine u igru smanjivši na minus šest, no Francuzi u posljednjim trenucima prvog djela susreta ipak zabijaju za 23-16 i odlaze na odmor s nevjerojatnih sedam golova razlike. 

U drugom poluvremenu iskusni aktualni olimpijski prvaci držali su Dance na već stvorenoj razlici i nisu dopustili da im niti u jednom trenutku ne dođu na bliže od šest golova razlike. 

U najefikasnijem finalu u povijesti Europskih prvenstava Francuzi su pobijedili s drugom najvećom razlikom u povijesti ovog natjecanja (Švedska je 1994. razbila Rusiju 34-21), a najefikasniji u njihovim redovima bili su Gigou s deset, Portes s devet te Abalo sa sedam postignutih golova. Dance je predvodio odlični Hansen koji je zabio 9 od 11 pokušaja, no nije imao raspoloženog suigrača, već je samo Lindberg zabio šest golova.

Idi na 24sata

Komentari 319

  • antonijo12 28.01.2014.

    svaka cast francuzima jer danska nije zavrijedila zlato tak se igra ima kaj hrvatska naucit od francuske ili bolje receno goluza od oneste

  • pidanko29 27.01.2014.

    razvaljuje ih Niko Kara---batic , ovo vam je za one moje zemljake od juce ,,,,, joj kad Niko dodje u split ima da ga nose po rivi !!!!

  • Juzbasic 2 27.01.2014.

    Cestitke najboljoj reprezentaciji u povijesti rukometa-FRANCUSKOJ na celu sa najboljim rukometasem svijeta u povijesti -svetim Nikoli Karabaticu !!!!! Bravo majstori !!! Posebno cestitam na pobijedi nad hrvatskom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare