To je to što me zanima!

Möllgu mali Kristalni globus u slalomu, Kostelić 15.

Ivica Kostelić nakon prve je vožnje bio osmi, ali je u donjem dijelu staze u drugoj vožnji pao. Vratio se, ali na kraju zaostao 4.73 sekunde
Vidi originalni članak

Austrijanac Reinfried Herbst pobjednik je posljednjeg slaloma za Svjetski kup u Bormiju, a mali Kristalni globus osvojio je Talijan Manfred Mölgg.
Uoči posljednjeg slaloma sezone na finalu Svjetskog kupa u Bormiju, trojica su skijaša konkurirala za ukupnu pobjedu u slalomu. Vodeći Francuz Jean-Baptiste Grange imao je 21 bod više od Manfreda Mölgga, a teoretske izglede imao je i Austrijanac Mario Matt, ali ih odmah i izgubio odustajanjem u prvoj vožnji.
Ostali su Mölgg, vodeći nakon prve vožnje, i Grange, koji je u prvoj vožnji zauzeo četvrto mjesto. Na kraju, Francuz je presudio sam sebi, s velikom pogreškom u drugoj vožnji. Utrku je završio na 16. mjestu, što znači da nije osvojio niti jedan bod. Mölggu je, u trenutku kada je ostao sam u startnoj kućici, za osvajanje malog Kristalnog globusa dovoljno bilo i 12. mjesto. Na kraju je, bodren domaćim navijačima, osvojio šesto, i veliko slavlje moglo je početi. Jedan od prvih čestitara bio je veliki sunarodnjak Alberto Tomba.
Pobijedio je Austrijanac Reinfried Herbst, a mjesta na pobjedničpkom postolju zauzeli su još Švicarac Daniel Albrecht (+0.32) i mladi Austrijanac Marcel Hirscher (+0.34).
Ivica Kostelić završio je utrku na 15. mjestu. Nakon prve vožnje bio je osmi, ali je u donjem dijelu druge vožnje izgubio ravnotežu i pao. Pridigao se i nastavio utrku, ali je zaostatak na kraju bio 4.73 sekunde za Herbstom. Šteta, jer je s boljim plasmanom mogao biti treći u konačnom poretku slalomaša, a ovako je peti. No, to neće baciti sjenu na odličnu sezonu najboljeg hrvatskog skijaša, koju je završio na šestom mjestu u ukupnom poretku!
Slalomom u Bormiju završio je muški Svjetski kup u alpskom skijanju za sezonu 2007/08.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sky7 15.03.2008.

    Nema veze Ivo, bit će bolje slijedeće sezone.Super si! Da nas je netko lani pred sezonom upitao ako bi željeli da ovu sezonu završiš kao 6. skijaš na SVIJETU, ISTE SEKUNDE BI POTPISALI. Ti si svoj posao za ovu sezonu VRHUNSKI odradio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare