To je to što me zanima!

Monte Carlo: Težak ždrijeb za Ivana Ljubičića i Ančića

Ljubo će u 1. kolu igrati protiv Kuertena. Mario Ančić u prvom kolu igra s kvalifikantom, a u slučaju pobjede u 2. kolu ga čeka Nadal
Vidi originalni članak

Objavljen je ždrijeb za glavni turnir Monte Carla, trećeg ATP turnira iz Masters Serije ove sezone, na kojem je direktor naš Željko Franulović...
Kao i na prethodna dva Masters Series turnira, u Indian Wellsu i Monte Carlu, hrvatski tenis će imati četvoricu najjačih predstavnika. Ivan Ljubičić i Mario Ančić nisu imali sreće sa ždrijebom, ako gledamo za jednu razinu više id prvog kola.
Ljubičić će, naime, u 1. kolu igrati protiv Brazilca Gustava Kuertena, koji je dobio pozivnicu organizatora. Kuerten će u Roland Garrosu odigrati posljednji turnir u karijeri. Brazilac je Ljubičića pobijedio pet puta u šest međusobnih susreta, ali većinu tih pobjeda je ostvario u najboljim danima svoje velike karijere, koja je ponudila prvo mjesto na svijetu i tri naslova u Roland Garrosu. Zanimljivo je da su Kuerten i Ljubičić svoj prvi susret odigrali još 1996. godine u 2. kolu turnira u Umagu, kada je Ivan uhvatio samo tri gema. Ovoga puta, hrvatski tenisač trebao bi biti favorit, a pobjednika tog susreta u 2. kolu očekuje 3. nositelj, Srbin Novak Đoković.
Mario Ančić dobio je pozivnicu za Monte Carlo, kao što je to bio slučaj i na prethodna dva Masters Series turnira. Splićanin će u 1. kolu igrati protiv kvalifikanta, a u slučaju pobjede, u 2. kolu ga čeka najopasniji mogući protivnik, 2. nositelj i trostruki pobjednik Monte Carla u zadnje tri godine, Španjolac Rafael Nadal!
Ivo Karlović postavljen je za 15. nositelja, a u 1. kolu igrat će protiv Francuza Sebestiena Grosjeana, trenutno 52. tenisača svijeta. Dosad su igrali samo jednom, 2003. u Tokiju, kada je Francuz bio bolji u dva seta.
Marin Čilić sastat će se na startu turnira s Nijemcem Nicolasom Kieferom, drugi puta u karijeri. Kiefer je bio bolji od Čilića prošle godine u četvrtfinalu Pekinga u dva seta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Shady 19.04.2008.

    Ančić-Nadal 6:4 5:7 6:2 haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare