To je to što me zanima!

Drama Bašićevog suigrača iz Bordeauxa: Oteli su mu majku

Juliet Kalu je putovala kući 27. veljače, a otmičari su presreli njezin automobil i odveli je. Samuel Kalu je odmah patio otmičarima koliko su tražili, ali majku nije vidio. Sada od njega traže više novca
Vidi originalni članak

S mučnim privatnim problemima bori se nogometaš Bordeauxa i suigrač bivšeg Hajdukovca Tome Bašića, Samuel Kalu (21) kojemu je oteta majka. Informaciju je u ponedjeljak potvrdila policija.

- Incident se dogodio 27. veljače. Još uvijek nitko nije uhićen, ali istraga se provodi i radimo sve što možemo da je vratimo neozlijeđenu kući - izvijestila je nigerijska policija.

Ozuruonye Juliet Kalu je bila u svom automobilu kada su je otmičari presreli i odveli. Napadnuta je na putu prema kući u Abiji, mjestu na jugoistoku Nigerije gdje su otmice česta pojava, a njezin sin je ubrzo primio prvi poziv sa zahtjevom za otkupninu. Odmah je platio, ali majku nije vidio.

- Prvo su od mene tražili tri milijuna naira (oko 7 400 eura, nap.a), obećali su da će je pustiti kada im platim. Dao sam im novac, čekao sam čitavu noć da je vidim, ali nisu je pustili - ispričao je u suzama nogometaš.

- Ponovno su nazvali iduće jutro, rekli su mi da žele više novca. Sad traže 15 milijuna (€36 600) - rekao je Kalu.

Samuel Kalu je ljetos stigao u Bordeaux iz belgijskog Genta za 8,5 milijuna eura. Odmah se ustalio u prvoj momčadi francuskog prvoligaša, u 29 odigranih utakmica je zabio četiri gola i četiri je puta asistirao. Igra na poziciji desnog krila, a od rujna 2018. je dio i reprezentacije Nigerije, ima pet nastupa i dao je jedan gol.

Otac Obija Mikela je bio otet dva puta

U Nigeriji se otmice kojima se iznuđuje novac često događaju. Za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, nekoliko sati prije utakmice Nigerije i Argentine u našoj skupini po drugi je put otet otac nigerijskog kapetana Johna Obija Mikela. Srećom, nakon desetak dana je uspješno spašen.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • lavlje srce 68 05.03.2019.

    Pa Potočić nisi uopće duhovit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare