To je to što me zanima!

Moussambani opet u bazenu: Kod kuće su me svi ismijavali

Nisam mislio da ću izdržati zadnjih 15 metara, rekao je Eric Moussambani prije 12 godina kad se gotovo utopio na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Sad se vraća...
Vidi originalni članak

Eric Moussambani (34) prije 12 godina gotovo se utopio na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Na 100 metara je otplivao najsporiju utrku u povijesti. U London se ‘jegulja’ vraća kao trener plivača svoje Ekvatorijalne Gvineje.

- Nisam mislio da ću izdržati zadnjih 15 metara - rekao je tada Moussambani, koji je plivanje počeo trenirati samo osam mjeseci prije Igara 2000. godine. 

Od olimpijskog pobjednika Pietera van den Hoogenbanda bio je sporiji više od minute. Četiri godine poslije za minutu je popravio vrijeme, no u Atenu nije otišao zbog problema s vizom. U Pekingu 2008. godine nije nastupao.

- Moussambani je novi trener reprezentacije. Bojimo se samo kako će Eric uskladiti novu obvezu sa svojim svakodnevnim poslom - pomalo su zabrinuti iz olimpijskog odbora Ekvatorijalne Gvineje.

A Moussambani je u naftnom biznisu. I novca mu ne nedostaje. No prihvatio je trenersku ulogu iako je još ljut na zemljake zbog kritika nakon Sydneya.

- Tada su me svi ismijavali. A prije Sydneyja nisam vidio veliki bazen. Za svijet sam bio heroj,Z a kod kuće luda - rekao je Eric.  

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Veki-Zagreb 02.04.2012.

    jaaao sjećam se ove legende....i ako se dobro sjećam on je dobio nagradu za fair play....i sjećam se da mi je frend tada rekao: ajme pa ja sam brže plivao na prijemnom ispitu za dif :))

  • 01.04.2012.

    ovaj kao hrvat.cijeli svijet ga herojom smatrao a doma ga gazili..........jel vam to zvući poznato??

  • BOAATENG 01.04.2012.

    kralju vazna je upornost,pusti ti njih

Komentiraj...
Vidi sve komentare