To je to što me zanima!

Mržnja prema Njemačkoj: Grci priredili pravi pakao Borussiji

Igrače i navijače Borussije dočekao je vatreni doček kao hrvatske navijače prije dva tjedna. Na Karaiskakisu navijači Olympiacosa razvili su transparent mržnje prema Njemačkoj
Vidi originalni članak

Nepunih dva tjedna prošlo je od divljačkog pohoda grčkih huligana na hrvatske navijače za vrijeme utakmice Grčke - Hrvatske, a Atena je priredila novi vatreni doček navijačima i momčad Borussiji Dortmund koja je u srijedu igrala protiv Olympiacosa u Ligi prvaka.

Nijemci su se našli u krivo vrijeme na krivo mjestu jer su u Ateni ponovno izbili masovni neredi zbog vladinih odluka. A dolazak Borussije došao im je kao naručen kako bi iskazali svoju mržnju prema Njemačkoj za koju smatraju da nije dovoljna pomogla Grčkoj u spasu od bankrota.

Barbarskim i primitivnim ponašanjem prema vlastitim 'spasiteljima' Atenjani su već prije utakmice dočekali Nijemce kad je na jednom grčkom sportskom dnevniku osvanuo fotografija s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u nacističkoj odori.

Tijekom cijelog dana nogometaši i navijači Borussije bili su pod pojačanim policijskom nadzorom kojima je savjetovano da uopće ne izlaze iz hotela jer ulicama su letjeli Molotovljevi kokteli. 

No, ni tu nije bio kraj njemačkoj agoniji. Za vrijeme utakmice na navijačkoj tribini Olympiacosa na Karaiskakisu navijači su razvili veliki transparent na kojem konj s vitezom gazi preko nacrtanih zemalja Njemačke i Poljske.

Hoće li Grčka konačno odgovarati pred Uefom i Europskom Unijom za divljačko ponašanje stanovnika Atene?

Idi na 24sata

Komentari 7

  • CRO-LJ80 20.10.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • paljevine 20.10.2011.

    Možda ih izbace sa Europskog prvenstva pa prime nas jadnike.

  • Stoka-Hunter 20.10.2011.

    Samo ih cekamo da dodju u Zagreb,,, B.B.B bog i hrvati,,, bit ce pakleno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare