To je to što me zanima!

Muhammad Ali (69) u nesvijesti je hitno prebačen u bolnicu...

O Alijevu zdravlju brine velik broj medicinskih stručnjaka na području Parkinsonove bolesti. Ako su oni zvali hitnu, onda su doista bili zabrinuti, rekao je Alijev susjed
Vidi originalni članak

Boksačka legenda Mohammad Ali (69) hitno je prebačen u bolnicu nakon što je pao u nesvijest u četvrtak oko 18.30 sati u svom dimu u okolici Phoenixa, javlja portal RadarOnline.com.

Ikona svjetskog boksa tajno je hospilatizirana, ali hitna pomoć i policija potvrdili su da je neimenovana žena, pretpostavlja se boksačeva supruga, tražila pomoć s Alijevog imanja. Opisala je da je stariji muškarac izgubio svijest te je nabrojala koje lijekove uzima.

- Muškarac je počeo gubiti svijest u automobilu, a do dolaska u kuću potpuno je izgubio svijest. Snimka poziva hitnoj službi prepuna je informacija o lijekovima koje uzima - rekao je glasnogovornik policije, a obiteljski prijatelj je dodao:

- O njegovu zdravlju brine se velik broj medicinskih stručnjaka na području Parkinsonove bolesti. Oni su svakodnevno s njim u Phoenixu i postali su već prijatelji s Mohammadom i njegovom obitelji. Ako su zvali hitnu u pomoć, onda su doista bili uplašeni za njegov život.

Muhammad Ali već se 30 godina bori s opakom Parkinsonovom bolesti, no u posljednje vrijeme osjećao se malo bolje pa je vikend na Dan zahvalnosti proveo u društvu obitelji u Las Vegasu. Ali je u karijeri imao 61 borbu, a pobijedio je u njih 56. Svijet ga pamti po legendarnim borbama s Joeom Frazierom i Georgeom Foremanom.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • bonecrusher 03.12.2011.

    Zaboravih reći da je na Kleja dosta utjecala nedavna smrt Fraziera, jer oni su u stvari uvijek bili veliki prijatelji, čak i onda kad su imali one 3 borbe-što je Ali opisao u knjizi"Ja Najveći"-Ali je u biti velika dobričina i emotivac i nije mu lako u zadnje vrijeme. Nek mu je sa srećom!

  • bonecrusher 03.12.2011.

    Ali je bio najveći od najvećih - posljednjih 5 godina boksao je pod Parkinsonovom bolešću i pobjeđivao, čak i treći put uspio 1978. vratiti titulu svjetskog prvaka. Zadnja dva meča bio je već dobrano bolestan, usporenog govora i refleksa, ali unatoč tome protiv Larrija Holmesa 1980.pružio je žestok otpor i nije se dao, nije niti pao na pod,niti odustao od meča,nego je njegov trener Angelo Dundee na kraju 10runde prekinuo meč. Pogovorima prije i poslije meča sasvim je jasno da je Parkinsonova bolest bila već "u džepu", ali nije odustajao, i svoj posljednji meč 1981. protiv Trevora Berbicka je odboksao svih 15 rundi i borio se kao pravi muškarac koji ima muda i ogromnu hrabrost kao nitko ni prije ni poslije njega, iako je bio svjestan da je teško bolestan i da je izgubio baš ono po čemu je bio poznat - brzinu, reflekse i brbljavost - govorio je usporeno,oči su mu se sklapale, znao je zaspati na presicama,ali htio je i dalje nastaviti sa borbama,ali nisu mu dali,jer je bilo očigledno da je teško bolestan.Da nije obolio,taj bi još i danas bio u ringu,jer je jednostavno takav tip.Zapravo on realno nije izgubio niti jedan meč - ova zadnja dva meča treba poništiti, jer nije bio zdrav, meč protiv Spinksa 78' isto, makar je moglo biti i neriješeno, a jedini pravi poraz je onaj protiv Fraziera 71', ali to mu je bio tek 3.meč poslije 3,5-godišnje pauze zbog Vijetnama, a 15 rundi je ipak malo previše, meč je bio ustvari izjednačen i bilo bi neriješeno, da slučajno Frejzer u 15.rundi nije uspio lijevim krošeom slučajno oboriti Alija na pod, ali ovaj se odmah dignuo, i samo zato je Joe dobio meč, a stari drevni Joe nije nakon meča bio u stanju doći na presicu jer je odvežen drito u bolnicu, dok ju je Klej odradio bez problema, malo natečenog lica, ali potpuno fit

  • Phreex 02.12.2011.

    "Fly like a bitterfly, sting like a bee"

Komentiraj...
Vidi sve komentare