To je to što me zanima!

Mutola iz atletike na travu: Brza sam poput Ronalda...

Bivša atletičarka Maria Mutola (38) posvetila se svojoj prvoj sportskoj ljubavi - nogometu. Igra za južnoafrički nogometni klub Luso, i to napadačicu
Vidi originalni članak

Uspješnu karijeru trkačice na 800 metara Mozambijka Maria Mutola (38) okončala je na pekinškim Olimpijskim igrama. Iz atletike se povukla kao višestruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica iz Sydneyja. Ipak, njena sportska karijera tu nije stala i atletska se velikanka okrenula svojoj prvoj ljubavi - nogometu. Mozambijka je napadačica južnoafričkog nogometnog kluba Luso.
- Slučajno sam završila igrajući nogomet, ali to je moja prva sportska ljubav. Sada mi je posao zabijati golove za Luso što postižem dolazeći u priliku brzim trkom. Rekla bih da sam ja poput Cristiana Ronalda koji također može brzo trčati - kaže.
Iako nije znala točnu brojku postignutih golova mozambijska atletičarka/nogometašica postigla ih je najviše za Luso u ovoj sezoni. Na jednoj je utakmici zabila četiri gola. Nogometna momčad Lusa natječe se u južnoafričkom prvenstvu i daje tri nogometašice u izabranu vrstu JAR-a.
- Nadam se da će Južnoafrička Republika dobro proći na Svjetskom prvenstvu, a što se naslova tiče tipujem na Brazil - prognozirala je Mutola Mundijal nogometaša.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • wwww 14.05.2010.

    Maria Lurdes Mutola kad se pojavila na OI u Barceloni 1992 god.svi mislili,šta ovaj ružni muškarac radi na 800 met.među ženskom disciplinom!

  • Srbin 14.05.2010.

    tako treba da uradi i Usain Bolt kad zavrsi karijeru i to da igra na poziciji krila znaci samo da izvezba centarsut i sut i eto solidnog igraca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare