To je to što me zanima!

Na darivanju krvi u Splitu bili Kos, Pušnik, Vlašići, Vrdoljak...

Inače sam darivatelj krvi, ovo mi je prvi put da dajem krv u Splitu kao predsjednik Hajduka, ali ne i zadnji. Svjestan sam što ovakve akcije znače, kaže predsjednik Kos
Vidi originalni članak

Na Poljudu je u organizaciji splitske sekcije HZSN (Hrvatski zbor sportskih novinara), Hajduka, Crvenog križa i splitskih sportaša organizirana peta po redu akcija darivanja krvi. Akciji se odazvalo jako puno darivatelja. Prikupljeno je 44 doza krvi, a među ostalima je krv dao i Hajdukov predsjednik Ivan Kos.

POGLEDAJTE VIDEO: HNK Hajduk organizirao akciju darivanja krvi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Inače sam darivatelj krvi, ovo mi je prvi put da dajem krv u Splitu kao predsjednik Hajduka, ali ne i zadnji. Svjestan sam što ovakve akcije znače i drago mi je da su i splitski novinari u prošlosti organizirali te da će ih organizirati ubuduće.

Aktivan darivatelj krvi je i novi Hajdukov trener Marijan Pušnik, koji se prvi odazvao akciji. Međutim, hrvatski zakoni ne prihvaćaju strance kao darivatelje.

- Strašno mi je žao jer sam krv dao i u Sloveniji, ali i u Iranu i Japanu gdje sam, također, radio. Ništa, ostaje mi da potrajem na klupi Hajduka dok se propisi ne promijene - kazao je Pušnik, koji je na akciju doveo i svoja tri igrača Nikolu Vlašića, Josipa Juranovića i Lorenca Šimića.

Splitski sportski novinari organizirali su poklone za sve darivatelje krvi, a najsretnija je kući otišla Matija Kegalj iz Mravinaca, koja je na poklon dobila dres Hajduka. Akciju su podržali i splitski olimpijci na čelu s Blankom Vlašić, Željkom Jerkovom, Milivojem Bebićem, Denijem Lušićem, Zdeslavom Vrdoljakom...

POGLEDAJTE VIDEO: Blanka Vlašić posjetila je trening Hajduka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Žao mi je što ne mogu dati krv jer se spremam za Rio, no tu su moje starije kolege vaterpolisti koji će dati krv. Došla sam podržati akciju i drago mi je da se ovako nešto redovito organizira. Svaka čast organizatorima - kazala je Blanka Vlašić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gjcezar 14.06.2016.

    Sad bar moze reci i da je krvario u Hajduku kad mu daju otkaz na jesen :D

  • Davor_92 14.06.2016.

    Od Hajdukovih igrača krv su dali samo Vlašić, Juranović, i Šimić. Ovi ostali su cijelu prošlu sezonu odigrali kao da niti nema kapi krvi u njima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare