To je to što me zanima!

Na putu do rekorda 'Furiji' stoje još samo Amerikanci

Dosad nikad ni jedna reprezentacija nije uspjela pobijediti u čak 15 utakmica zaredom. Do subote. Španjolska je pobijedila JAR i ušla u povijest
Vidi originalni članak

Nikad ni jedna reprezentacija u povijesti nogometa nije uspjela pobijediti u 15 utakmica u nizu. Do subote. Španjolska je pobijedila JAR 2-0, ušla u polufinale i u povijest. A da se kojim slučajem tu ubraja i pobjeda na penale s prošlogodišnjeg EP-a protiv Talijana, imali bi nevjerojatnih 25 pobjeda u nizu. U subotu su napisali jednu povijest, večeras će vrlo vjerojatno i drugu. Brazilska generacija s početka 90-ih odigrala je 35 utakmica u nizu bez poraza, isto toliko u ovom trenutku imaju Španjolci. A nakon današnje polufinalne utakmice Kupa konfederacija vrlo vjerojatno ostat će sami na vrhu.
- Ne razmišljamo o rekordu, već samo kako pobijediti Amerikance i izboriti finale. No podatak da nas ni jedna reprezentacija na svijetu nije uspjela pobijediti u posljednjih 35 utakmica, stvarno je impresivan - rekao je David Villa, koji je vjerojatno najzaslužniji što i na ovom natjecanju njegova reprezentacija niže pobjedu za pobjedom.
Posljednja reprezentacija koja je uspjela u jednoj službenoj utakmici pobijediti Španjolce bila je Švedska, i to sad već davnog srpnja 2006.
Španjolci su im dvaput vratili za taj poraz, u ovoj nevjerojatnoj seriji pobijedili su Englesku, Njemačku, Italiju, Francusku... S tim da im ni jedna od spomenutih reprezentacija nije uspjela zabiti ni gol. Tako da će biti pravo čudo uspiju li ih Amerikanci večeras pobijediti i “ukrasti” im povijest.

U POLUFINALE SREĆOM, U FINALE SAMO ČUDOM
Unatoč porazu od Španjolske, reprezentacija JAR-a uspjela se ugurati u polufinale Kupa konfederacije.
- Imali smo sreće. Samo nas je remi Iraka i Novog Zelanda mogao spasiti i evo - spasio nas je - rekao je jedan od najboljih igrača domaćina ovoga natjecanja, bivši “ajaxovac” Steven Piennar.
No svjestan je da će im za ulazak u finale trebati još i nešto više od same sreće.
- Uspijemo li pobijediti Brazil, bilo bi to pravo čudo. Ali i veća čuda su se znala događati.

NIKAD GORI U 50 GODINA
Nakon kraha klupskog nogometa, Talijani su doživjeli i krah reprezentacije. Samo tri godine nakon što su postali svjetski prvaci, više nikoga ne mogu pobijediti. Tvrde da 50 godina nisu imali ovako lošu reprezentaciju, a da stvar bude gora, trenutačno ne vide izlaz iz ove situacije. Nekoć vrhunske igrače, poput Del Piera, Tottija i Cannavara, vrijeme je polako pregazilo, a ovi mladi, tvrde Talijani, nisu dovoljno dobri.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bosnia_80 24.06.2009.

    torca1950, pa niko ovdije nije ni rekao da spanjolska nije nogometna velesila..i po meni je to trenutno najjača i najkompletnija ekipa, pokriveni su na svim pozicijama!...No, svi ti igrači koje si nabrojao (i koji su zaista extra klasa) su igrali u toj prvoj kvalifikacionoj utakmici u našoj grupi..i kao što sam rekao Villa je u njoj postigao gol iz zaledja...te su na taj način pobijedili 1:0

  • VezanIPriveden 24.06.2009.

    Sigurno je pranjić svojim parama namjestio x, da prođe JAR-o...

  • index.hr 24.06.2009.

    nadam se ispadnju spanjolske, a talijani nikada nisu znali igrati nogomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare