To je to što me zanima!

Na testiranju traži drugačiji pristup: Rafa je pokusni kunić

Rafael Nadal je ove godine izgubio svih šest mečeva u finalima protiv srpskog tenisača. Nakon Novakova zaokreta u prehrani čini se da i on traži drugačiji pristup
Vidi originalni članak

Moram Novaka Đokovića zaustaviti sljedeće godine. To će mi biti jedan od ciljeva u 2012. godini, izjavio je nedavno španjolski tenisač Rafael Nadal, koji je ove godine izgubio svih šest mečeva u finalima protiv srpskog tenisača.

Ne bi li se što prije vratio na tron, posjetio je Sveučilište u Toledu, gdje je kao pokusni kunić sudjelovao u testiranjima. Jedan od fizički najspremnijih tenisača želi pomaknuti limite, a fakultet Sportskih znanosti iskoristio je cijenjenoga gosta za testiranje reakcije pri najvećim naporima u visokim temperaturama.

- Mišići mogu nastaviti reagirati na najvišoj razini i pri punoj brzini i nakon tri do četiri sata igre. Pregrijavanje mišića može smanjiti snagu mišića i utjecati na izvedbu - zaključio je profesor Ricardo Mora nakon istraživanja.

Nakon Novakova zaokreta u prehrani čini se da i Rafa traži drugačiji pristup.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • souza 21.09.2011.

    svaka cast Nadalu i Novaku, veliki su to igraci, ali Federer traje godinama, i on tenis igra sa znanjem, a ne snagom, zato i je uz bok najvecima u povijesti... pozdrav

  • 21.09.2011.

    Sinko moj, džaba ti sve !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare