To je to što me zanima!

Nadal bez polufinala: Thiem je uzeo tri tie breaka za pobjedu

Austrijski tenisač Dominic Thiem (ATP 5.) izbacio je Rafaela Nadala (ATP 1.) iz Australian Opena u četiri seta (7-6, 4-6, 7-6, 7-6). Za to su mu bila potrebna četiri sata, a u polufinalu ga čeka Alexander Zverev (ATP 22.)
Vidi originalni članak

Rafael Nadal nije mogao protiv odličnog Austrijanca! Velike se se borbe vodile za gotovo svaki poen, prijetili su na servisima protivnika i jedan i drugi, no na kraju je ipak s(p)retniji bio Dominic Thiem.

Četvrtfinalni dvoboj prvog i petog tenisača svijeta otišao je na stranu mlađeg Thiema, koji je dobio sva tri tie breaka. Nadal je u prvom setu vodio s 5-3, a u drugom s 4-2, a oba seta je izgubio. U četvrtom setu Thiem je imao 5-3 i servirao je za meč, ali je Nadal odveo sve u 13. igru u kojoj je Austrijanac iskoristio treću meč-loptu i plasirao se u svoje prvo polufinale u Melbourneu. 

Nadal u međusobnim dvobojima s Thiemom sada vodi s 9-5, a 26-godišnji Austrijanac se osvetio za poraz u finalu Roland Garrosa. Austrijski tenisač još nema grand slam naslov. 

Thiem će u polufinalu igrati s Nijemcem Alexom Zverevim, dok će u drugom polufinalu po 50. put međusobno igrati Novak Đoković i Roger Federer. (fh)

Idi na 24sata

Komentari 49

  • hbcro7 29.01.2020.

    Bit će zanimljivo vidjeti da li će Zverev ako osvoji turnir doista održati svoju riječ i darovati cijeli iznos u humanitarne svrhe, odnosno Australcima za pomoć zbog požara.

  • DENIS.NADJ 29.01.2020.

    Rafa opet skoro imao sreće kao i u većini mečeva. Nevjerojatno koliko on ima sreće kroz karijeru. Kad Bog danas bio pravedan pa je bolji pobijedio.

  • 29.01.2020.

    Neka baš mi je drago što je Nadal izgubio zaslužio je i neka odsada sve gubi, isto vrijedi i za Đokovića...

Komentiraj...
Vidi sve komentare