To je to što me zanima!

Nadal: Teško mi je, ne mogu ni trenirati bez boli. Moram ovo nekako prihvatiti i boriti se

Trudim se, ali ponekad je teško prihvatiti realnost. Često ne mogu vježbati na pravi način. Danas je počelo na polovici drugog seta i nisam mogao igrati kao inače, kazao je Nadal nakon poraza
Vidi originalni članak

Kanadski tenisač Denis Shapovalov iznenadio je Rafaela Nadala u Rimu pobijedivši ga s 1-6, 7-5, 6-2 nakon dva sata i 40 minuta igre. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Španjolac je bio favorit, ali u konačnici je ipak ostao bez četvrtfinala Mastersa u Rimu. Nadal je dominirao u prvom setu nakon čega su krenuli problemi. 

Vidjelo se da je do kraja meča šepao i radio grimase što je ukazivalo na ozljedu stopala. Nadal je u kolovozu 2021. imao isti problem te je tada objavio da će za tu godinu završiti s turnirima. 

Poraz u osmini finala Nadalu je najranije ispadanje u Rimu od 2008. godine te se postavlja pitanje o njegovoj fizičkoj spremi uoči French Opena, koji počinje 22. svibnja. 

- Trudim se, ali ponekad je teško prihvatiti realnost. Često ne mogu vježbati na pravi način. Danas je počelo na polovici drugog seta i nisam mogao igrati kao inače. Ne želim Denisu oduzimati zasluge koje zaslužuje. Danas je njegov dan - kazao je nakon poraza. 

- Otkako sam se vratio, situacija sa stopalom je poprilično teška. Teško je trenirati dan za danom. Potrebno je dobro se kretati kako bih bio na najvišoj razini, a ja to ne mogu svakodnevno činiti. Najteže mi je što u posljednje vrijeme igram puno bolje. Bolje sam ušao u meč.

Nadal je u Madrid došao oporavljen od ozljede rebra, ali je rekao da ima 'kroničnu ozljedu stopala koja se ne može izliječiti'. 

A kakvi su izgledi da Nadal bude spreman za nadolazeći Grand Slam?

- Ne znam što će se dogoditi u idućim danima. Vrijeme je da prihvatim situaciju i borim se. Nastavit ću sanjati o svojim ciljevima. Za početak je važno ne osjećati bolove kako bih mogao trenirati. Uz mene će na Roland Garrosu biti liječnik, što pomaže. Tijekom dobrih i loših dana moraš cijeniti sve dobro što se dogodilo, dok u danima poput današnjeg moraš prihvatiti što se događa i ići dalje - kazao je deseterostruki osvajač rimskog Masters 1000 turnira.

Porazom od Shapovalova Nadal će pasti na peto mjesto svjetske ljestvice što znači da bi se mogao spojiti s prvim nositeljem u četvrtfinalu French Opena. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • T'jt-šmznm 14.05.2022.

    Nadal se strosio, kad je vecinom igrao poene kao da jednostavno moze zamjenit koljena, ramena ili zglob sa novima. Sad se vraca rogie. Fali ta legenda u tenisu. Kad covjek igra to je violina, ko teniski balet. Ali ipak, na kraju ce nole biti goat. I nije mi krivo, radije nek je netko od slavenskog roda nego spanjolac ili amer.

  • Mateo730 13.05.2022.

    Nažalost polako ali sigurno dolazi kraj i velike trojke, najbolja era tenisa nažalost je na samom kraju.

  • JosipHDZ 13.05.2022.

    Svakom normalnom covjeku je jedino bitno na novica mto ne osvoji vise nista do karijere. Do sada mu je na putu stajao Nadal, a sad smo dobili novog spasitelja u vidu Alcaraza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare