To je to što me zanima!

Nadalu pomogla kiša da osvoji Rim i vrati se na vrh ATP liste

Kralj zemlje, Rafael Nadal došao je do svog osmog naslova u Rimu pobijedivši Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-1, 1-6, 6-3. Veliku je priliku imao Zverev u trećem setu, no kiša je prekinula meč i pomogla Nadalu...
Vidi originalni članak

Španjolac Rafael Nadal pobjednik je ATP turnira tenisača iz serije Masters 1000 u Rimu, on je u finalu svladao branitelja naslova Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-1, 1-6, 6-3, a tim trijumfom je osigurao povratak na prvo mjesto ATP ljestvice u ponedjeljak.

Nadal je do svog 78. ATP naslova u karijeri, 32. na turnirima iz serije "masters 1000", a osmog u Rimu stigao i uz pomoć vremena. Naime, nakon što je on osvojio prvi set sa 6-1, Zverev je uzvratio dobivši devet od sljedećih 11 gemova što mu je donijelo osvajanje drugog seta sa 6-1 i vodstvo od 3-1  u trećem. No, tada je počela lagana kiša i prvi 10-minutni prekid. Nadal je zatim dobio gem na svoj servis kojim je smanjio na 3-2, a potom je stigao mnogo duži kišni prekid koji je trajao više od sat vremena.

Nakon toga vidjeli smo potpuno drugu priču na glavnom terenu u Rimu. Zvereva više nisu služili sjajni bekhendi te je počeo praviti neforsirane greške. Takve poklone iskusni lisac poput Nadala ne propušta, i suvereno do kraja još jednom oduzima servis Nijemcu i dolazi do osmog naslova u Rimu.

Nakon što je prošli tjedan izgubio u četvrtfinalu Madrida, Nadal je prepustio prvo mjesto na ATP ljestvici Švicarcu Rogeru Federeru, no trijumfom u Rimu osigurao je povratak na vrh barem do završetka Roland Garrosa gdje će od 27. svibnja do 10. lipnja braniti naslov pobjednika.

Idi na 24sata

Komentari 118

  • Greatest-Of-All-Time 21.05.2018.

    Pokazao jos jednom zasto je najveci! Vam8s! Ocekujem setnju na RG!

  • dadomatos 20.05.2018.

    Znaći po novinarima je Nadal drudorazredni igrač kojenu je pomogla kiša da iznenadi Zvereva i tako da od autsajder Nadal skoći na prvo mjesto ljestvice.

  • BiTcH_pLeAsE1 20.05.2018.

    Kakav je to igrac kad mu triba kisa da bi pobjedio mec.

Komentiraj...
Vidi sve komentare