To je to što me zanima!

Najbogatiji čovjek na svijetu je mecena mladog Sergija Pereza

Svi misle da sam samo vozač kojem je sponzor kupio mjesto u F1 momčadi. No ja ću svima dokazati da sam vrhunski vozač za najveće momčadi, kaže Sergio Perez
Vidi originalni članak

Kad je napunio 14 godina, nadarenog vozača Sergija Pereza (22) počeo je financirati Carlos Slim, čije se bogatstvo procjenjuje na 50 milijardi dolara.

- Carlos Slim je moj drugi otac. Stalno razgovaramo, no zna se i naljutiti kad slabo odvezem utrku. A tad je prilično neugodan - rekao je Sergio Perez.

Bogatome meksičkom biznismenu nije bilo žao uložiti veliku lovu u mladog i talentiranog Meksikanca.

- S 15 godina sam se preselio u Njemačku. Bez obitelji mi je bilo teško, ali znao sam da bez žrtvovanja nema ni Formule 1.

Svake godine prelazio je u viši stupanj auto-moto natjecanja, a prošao je i Ferrarijevu vozačku akademiju. Za Sauber je u F1 debitirao prošle godine u Australiji.

- Svi misle da sam samo vozač kojem je sponzor kupio mjesto u F1 momčadi. Dokazat ću svima da sam vrhunski vozač za najveće momčadi.

I prije drugog mjesta u Maleziji čelnici Ferrarija su u Perezu prepoznali novu zvijezdu. Žele ga dovesti umjesto Felipea Masse. Već ove sezone.

- Doći ću u Ferrari, ali tek 2013. Želim se još razvijati u manjoj momčadi.

Perez je peti Meksikanac u F1 i jedini, uz Pedra Rodrigueza, koji se popeo na postolje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ikanonimus 27.03.2012.

    budući svj.prvak

  • Kateterful 26.03.2012.

    Koliko god mi bilo žao što je Schumi "kiksao" toliko mi je bilo drago da netko iz pozadine trijumfira!!!! Bravo za Pereza i daj bože da zažive Bernijeve "prskalice"!!!

  • MILF Hunter 26.03.2012.

    Ma jel njegov sponzor mafijaš? Jer ja sam negdje pročitao da najbogatiji čovjek zaista Meksikanac i da se bavi kriminalom i prodajom droge... Zato ga većinom ni nema na onim top listama najbogatijih baš zbog tih kriminalnih aktivnosti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare