To je to što me zanima!

Najbolja momčad koja nije u Južnoj Africi je Hrvatska

Američki internetski portal izabrao je 10 najboljih reprezentacija koje se nisu plasirale na SP u JAR. Po njihovom najbolja među njima je baš Hrvatska
Vidi originalni članak

U teoriji na Svjetskim prvenstvima bi uvijek trebale biti 32 najbolje momčadi na svijetu. No nikad, baš nikad, to nije tako. I dok se jedni žale na sustav kvalifikacija i premalo reprezentacija iz, primjerice, Europe, drugi su svjesni da jednostavno nisu imali sreće ili da u kvalifikacijama nisu pokazali sve što znaju. Kako god bilo kod kuće uvijek ostane poneka velika reprezentacija. Tako je i ovaj put, a američki internetski portal izabrao je 10 najboljih repki koje će 'parkirati' pred TV-om sljedećih mjesec dana. Najbolja po njihovom izboru je upravo naša Hrvatska.

TOP 10 REPREZENTACIJA KOJE NISU NA SP-U:
10. GABON
Ova afrička reprezentacija nema neka velika imena u momčadi, no reprezentativci uglavnom igraju u francuskim klubovima. U kvalifikacijama za SP bili su drugi iza nedodirljivog Kameruna.

9. ČEŠKA
Česi su samo jedna od europskih reprezentacija koja je morala biti u Africi. No njihova neujednačenost u kvalifikacijama koštala ih je plasmana na SP. Imaju odlične igrače poput Rošickog i Čecha, ali nikako da se spoje u kvalitetnu momčad. U kvalifikacijama su bili iza Slovačke i Slovenije.

8. NORVEŠKA
U kvalifikacijama su ostali iza strašnih Nizozemaca, a Riise, Carew i Hangeland 'Afrikance' će gledati iz hladne domovine.

7. ŠVEDSKA
Dovljno je reći da na SP-u nema Zlatana Ibrahimovića. Švedska je bila na posljednja dva SP-a, a 94. su bili brončani. Ovaj put u kvalifikacijama su ostali iza Danske i Portugala.

6. UKRAJINA
Ševa i društvo bili su u skupini s Hrvatskom i Engleskom, a drugim mjestom prošli su u dodatne kvalifikacije gdje su ipali od Grčke.

5. IRSKA
Irska priča dobro je poznata svima. Henryjeva ruka obišla je cijeli svijet, a Irci su doista jedna od najnesretnijih reprezentacija u ovim kvalifikacijama.
 
4. TURSKA
Reprezentacija koja je izbacila Hrvatsku s Eura i koja je 2002. bila brončana na SP-u ostala je treća u kvalifikacijama iza Španjolske i BiH.

3. EGIPAT
Ispali su od najljućeg protivnika u dodatnim kvalifikacijama Alžira, a koliko su dobri govori i to da su 12. reprezentacija svijeta na Fifinoj ljestvici.

2. RUSIJA
Senzacija posljednjeg Eura također ostaje kod kuće ovaj mjesec. Ruske zvijezde SP su uskratili naši susjedi Slovenci u dodatnim kvalifikacijama.

1. HRVATSKA
Vatreni su stalni dio svjetske nogometne scene još od 1998. i Šukerove vladavine. Ovo je prvo SP koje propuštaju u svojoj povijesti, a u kvalifikacijama su ostali kratki samo jedan bod. Imaju strašne nogometaše i nemojte očekivati da će dugo izbivati s najvećih svjetskih natjecanja, pišu Amerikanci o Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • rodbina 04.06.2010.

    ma koji gabon,ajde ne mudrujte.

  • user_47039 04.06.2010.

    Jel se to javio srbo karakter koji je izgubio od novog zelanda

  • Progress 04.06.2010.

    Jaka utjeha,nema sta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare