To je to što me zanima!

VIDEO Strašan sudar u Monzi! Verstappen prešao Hamiltonu preko glave, izbjegao tragediju

Nesreća se dogodila u 26. krugu kad je Verstappen izgubio kontrolu i prešao Britancu preko glave. Samo ga je sustav Halo spasio od teških ozljeda. Pobijedio je Ricciardo ispred momčadskog kolege Norrisa
Vidi originalni članak

Dvojica vodećih u poretku Formule 1, Max Verstappen (226,5 bodova) i Lewis Hamilton (221,5) sudarili su se u Monzi na Velikoj nagradi Italije i za njih je utrka prerano završila!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nesreća se dogodila u 26. krugu kada je Hamilton u jednom zavoju skratio putanju Nizozemcu, a već u sljedećem Verstappen se zabio u njega pa su obojica završila izvan staze.

Verstappenov bolid je katapultiran na Hamiltonov i samo zahvaljujući šipki iznad glave, sustavu Halo koji je spasio i Romaina Grosjeana, Britanac nije prošao s težim posljedicama.

Maxa, doduše, nije bilo previše briga u kakvom mu je konkurent stanju. Nije ga ni pogledao kad je izlazio...

Sudar Hamiltona i Verstappena možete pogledati OVDJE.

Inače, njih su dvojica kombinirano slavili u 11 od 13 ovosezonskih utrka, dok su u preostale dvije slavili Sergio Perez (VN Azerbajdžana) i Esteban Ocon (VN Mađarske).

Verstappen je krenuo s iz prvog startnog reda, ali je pogreškom u boksu ranije pao na sredinu poretka.

Na koncu je ostao bez ičega, a odsustvo velikih rivala iskoristili su vozači McLarena.Australac Daniel Ricciardo pobijedio je nakon tri godine ispred Britanca Landa Norrisa, a treći je završio Finac Valtteri Bottas u Mercedesu iako je krenuo sa začelja.

To je prvi put nakon 11 godina da su dva vozača McLarena završila na prva dva mjesta.

Sažetak utrke možete pogledati OVDJE.

Nakon 14. od 22 utrke u kalendaru Svjetskog prvenstva Verstappen je tako ostao vodeći s pet bodova prednosti pred Hamiltonom, a Bottas treći s velikim zaostatkom (100,5 bodova za Verstappenom). Lando Norris je sad četvrti, Sergio Pérez peti.

Pogledajte kompletne rezultate:

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Turbojunkie 13.09.2021.

    Čuj izgubio kontrolu, ahahaha. Livajs mu nije dao prostora jer nemože podnijeti da je netko brži. Kud je Max trebao ići? U travu?

  • ekonomist1 12.09.2021.

    cuj to kako komentare brisu hahahahah

  • aciviij 12.09.2021.

    Halo je Hamiltonu spasio život!

Komentiraj...
Vidi sve komentare