To je to što me zanima!

Najbolji u svim kategorijama: U-21 Španjolci osvojili Euro

Okitili su se Španjolci 3. naslovom u ovoj kategoriji nakon 1986. i 1998. te naslov dodali uspjesima seniora s Eura 2008. i Svjetskog prvenstva prošle godine
Vidi originalni članak

Nogometaši Španjolske pobijedili su u finalu Europskog prvenstva za mlade nogometaše igranom u danskom Aarhusu Švicarce 2-0...

Okitili su se Španjolci tako trećim naslovom u ovoj kategoriji nakon 1986. i 1998. godine, te naslov dodali uspjesima seniorske reprezentacije s dvaju posljednjih velikih natjecanja: Eura 2008. i Svjetskog prvenstva prošle godine.

Strijelci za momčad Luisa Mille bili su Ander Herrera u 41. i Thiago Alcantara u 81. minuti. Ander je zabio glavom nakon ubacivanja Didaca Vile, Milanova igrača na posudbi u Espanyolu, iskosa s lijeve strane, dok je mladi Barcelonin veznjak potkraj dvoboja iz slobodnog udarca s 35 metara majstorskim lobom iznenadio švicarskog vratara Yanna Sommera primijetivši da je ovaj predaleko od gola.

Švicarci, po godinama dosta mlađi od Španjolaca, od kojih su se mnogi prije dvije godine okitili naslovom svjetskih U17-prvaka, do finala nisu primili niti gola u četirima dvobojima. U finalu su se ipak pokazali nedoraslim suparnicima.

Španjolski su reprezentativci, za podsjećanje, završni turnir u Danskoj izborili ukupnom 5-1 pobjedom nad Hrvatskom u dvama kvalifikacijskim dvobojima prošle jeseni.

U dvoboju za treće mjesto Bjelorusi su pobijedili Češku 1-0 i tako kao posljednja, treća reprezentacija iz Europe izborili nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Lukša10 26.06.2011.

    nemam sta rec za spanjolce, sve se vec zna, al bjelorusi su bili treci...ocito ih je krenulo u zadnje vrijeme, bate borisov je jedan od najopasnijih protivnika u pretkolima lige prvaka i svi ih zele izbjec a i ostali klubovi su im opasni europskoj ligi

  • proffy 26.06.2011.

    kakvu je golcinu mladi Thiago zabio, nevjerovatno!

  • galaktikos15 26.06.2011.

    ova španjolska je nevjerojatna.......vladat če još 5 godina sigurno svijetom i europom ako ne i više......obožavam njihov nogomet :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare