To je to što me zanima!

Najboljih 10 golmana među stativama u Premiershipu

U posljednjih nekoliko godina Premiership se obogatio. Stigli su odlični napadači i veznjaci, a golmani su sve više na udaru kritičara i navijača...
Vidi originalni članak

Bez obzira na stalne povike na vratare u Premiershipu, pokazuje se da najjača liga u svijetu ima vjerojatno i najbolje vratare na svijetu. Možda u Premier ligi nema Casillasa i Buffona, no tu su mladi talentirani Englezi, iskusni veterani iz cijeloga svijeta i najbolji od svih, Petr Čech. Britanski tabloid izabrao je prema svom mišljenu 10 najboljih na travnjacima engleskih klubova u ovome trenutku.

10. JOE HART, Manchester City
Iako u Premiershipu ima veliki broj odličnih mladih vratara, Joe Hart iz Cityja je zasigurno onaj na kojeg najviše treba obratiti pažnju. Čak mu je i Capello u budućnosti namijenio reprezentativnu 'jedinicu'.

9. MARK SCHWARZER, Fulham
Iskusnom Australcu ovo je već 13. sezona u Engleskoj. Nakon 10 godina u Middlesbroughu, ove je sezone prešao u Fulham u kojem je u 14 kola primio samo 11 golova.

8. JUSSI JAASKELAINEN, Bolton
Još jedan iz grupe iskusnih 'mačaka' među vratnicama. U svojih 12 godina u Boltonu Finac je skupio čak 400 utakmica. Ostanak u ligi iz godine u godinu Boltonovi najviše mogu zahvaliti njemu.

7. ROBERT GREEN, West Ham
Da se gleda reprezentativna karijera, Green ne bi bio ni blizu ovom popisu. No obrane na golu West Hama u posljednje tri godine su toliko impresivne da je morao biti tu. Ipak, nikome nije jasno zašto ga Capello uporno 'zaboravlja' pozvati pod zastavu.

6. BRAD FRIEDEL, Aston Villa
U novome klubu ostale su mu stare navike. Reputaciju jednog od najboljih u ligi stekao je u Blackburnu, a potvrdio je ove godine prešavši u Aston Villu. U Premiership je stigao 1997. potpisavši ugovor s Liverpoolom.

5. EDWIN VAN DER SAR, Manchester United
Što reći o genijalnom Nizozemcu, a da se već ne zna? Veteran koji iz godine u godinu potvrđuje da je među najboljima na svijetu. Nakon ove sezone najavio je odlazak iz prvaka Europe. Šteta.

4. DAVID JAMES, Portsmouth
Za njega sigurno vrijedi ona o vinu i godinama. S punih 38 na leđima James još uvijek izluđuje najbolje napadače lige, a i ponovno je standardan u reprezentaciji.

3. SHAY GIVEN, Newcastle
Ni on više nije mlad, no i pred kraj ove godine pojavljuju se brojni zainteresirani za njegove usluge. Newcastle ne bilježi sjajne rezultate u posljednje vrijeme, a bez Givena davno bi već ispali iz lige.

2. PEPE REINA, Liverpool
Malo je navijača Liverpoola znalo tko je Reina prije nego je potpisao za 'redse' 2005. No sada jako dobro znaju i drago im je što ga imaju. Samo je jedan čovjek u ovome trenutku bolji od njega.

1. PETR ČECH, Chelsea
A taj čovjek je možda i najbolji golman na svijetu. Nije uvjerljiv kao prethodnih godina, no mlad je i sigurno će još napredovati. Ako je to uopće moguće...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • gmolak 02.12.2008.

    A Petar Chech fura rugby kapicu.Hehe,zakon.

  • absinthium1988 02.12.2008.

    a jemsa su zaboravili :)

  • exc9 01.12.2008.

    kakav cech za najboljeg golmana na svijetu!? To je Cassillas

Komentiraj...
Vidi sve komentare