To je to što me zanima!

Najbrži čovjek na svijetu dobio je počasni doktorat iz prava

Usain Bolt postao je doktor. Na Sveulilištu West Indies u Moni najbržem čovjeku na svijetu uručen je počasni doktorat iz prava u znak zahvale za promociju Jamajke
Vidi originalni članak

Najbrži čovjek današnjice Usain Bolt u petak je postao - doktor! Točnije, primio je počasni doktorat iz prava na Sveučilištu West Indies u Moni na rodnoj Jamajci.

Doktorat mu je uručio rektor West Indiesa, Sir George Alleyne, na prigodnoj svečanosti u sveučilišnom kampusu. Ugledna se ustanova na taj način odužila Boltu na svemu što je napravio za promociju Jamajke.

Svjetski rekorder na 100, 200 i 4x100 metara nakon Mone putuje u Monako gdje će loviti svoj treći naslov najboljeg svjetskog atletičara. Međunarodna atletska federacije (IAAF) je u petak objavila da su u najužem izboru za laskavo priznanje uz Bolta, koji je obranio naslov svjetskog prvaka na 200 metara, ostali i njegov sunarodnjak Yohan Blake, svjetski prvak na 100 metara, te lanjski laureat, Kenijac David Rudisha, svjetski prvak na 800 metara.

Kod atletičarki su u konkurenciji također tri svjetske prvakinje iz Daegua: Novozelanđanka Valerie Adams (kugla), Australka Sally Pearson (100 m prepone) i Kenijka Vivian Cheruiyot (5000 i 10.000 metara).

Idi na 24sata

Komentari 7

  • komentator s marsa 05.11.2011.

    ja nekuzim... mislim ok treba ga nekako nagradit... ali nagradit lika koji dobro trči doktoratom?!?!?!

  • Man_Utd_Forever 05.11.2011.

    dr.bolt hahaha novinar kralj...al netreba mu ovo priznanje vec je kralj i bez tog...

  • pAlAčInKa 05.11.2011.

    ma daj molim vas! lik se ne bavi pravom, a dobio je tu diplomu! svaka cast tebi bolte, ali za diplomu iz prava se treba popišat krv!

Komentiraj...
Vidi sve komentare