To je to što me zanima!

Najgori u Ligi prvaka: U četiri utakmice triput pucali u okvir

Dinamo jedini još nije zabio u Ligi prvaka, a nakon četiri kola "modri" su zadnji u gotovo svim statistikama na Uefinim stranicama, od udaraca prema golu, dodavanjima, posjedu lopte...
Vidi originalni članak

Dinamo je nakon četiri kola prikovan za dno ljestvice bez boda i, što najviše boli, i dalje je bez i jednog gola u Ligi prvaka. "Modru" gol razliku 0-12 u utakmicama protiv Lyona, Juventusa i Seville dvaput možda je najbolje opisao bugarski trener Ivajlo Petev.

- Prezeleni smo mi za ovo - rekao je Petev nakon Seville.

Svi zabili, samo Dinamo nije

U gotovo svim statistikama na Uefi Dinamo je na zadnjem mjestu.

Svi su zabili u Ligi prvaka, samo Dinamo nije. Legia iz Varšave koja vrijedi 20 milijuna eura manje od hrvatskog prvaka zabija tri komada Realu, Dinamo u 90 minuta protiv Seville ima tri udarca. Da, tri udarca u cijeloj utakmici...

- Igrali smo kao djeca - dodao je Petev.

Upravo je tako izgledalo. Kao da se djeca igraju sa starijima koji nemaju milosti. Sevilla je imala 30 udaraca prema gol, 70 posto loptu u nogama i 10-0 u kornerima. 

Kako može Legia?

Mnogi se pitaju kako može Legia, a ne može Dinamo.

Za to je ipak potrebna nešto dulja analiza u koju spada isti scenarij svake godine, prodaja najboljih igrača pa priče o školovanju i učenju koje traje i traje te jedno te iste greške koje dinamovci rade čim izađu iz HNL-a.

Četiri utakmice, tri udarca u okvir!

Golovi? Nakon četiri kola samo je Dinamo na nuli. Ludogorec je zabio četiri, Legia četiri, Rostov tri... Udarci prema golu? I tu je hrvatski prvak zadnji s 26 udaraca, a u četiri kola dinamovci su pucali triput u okvir gola!

Celtic je na osam udaraca u okvir, svi su drugi dvoznamenkasti. Treba spomenuti kako Dinamo ima i tri udarca u stative i prečke što Uefa ne stavlja pod udarce u okvir.

No teško da će to popraviti dojam "modrih" u Ligi prvaka. Dinamo je najgori i u dodavanjima. Na zadnjem je mjestu s 1183 dodavanja u četiri utakmice i s prosječnim posjedom lopte od 35 posto. Samo je Rostov blizu Dinama s 38 posto. 

Jedina statistika u kojoj je Dinamo prvi vrhu su kartoni. No to nije za pohvaliti. Dinamo je treći s 45 prekršaja, 9 žutih kartona i jednim crvenim.

Samo su Barcelona i Juventus ispred...

Brojke su brutalne i otkrivaju sve

Dinamo je bez gola, s najmanje udaraca, najmanje dobivenih duela, najmanjim posjedom lopte... Pogledajte detaljnu statistiku na Goal.comu.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • kiki74 03.11.2016.

    Od 7 statističkih pokazatelja na UEFA stranicama, najgori su u samo njih 5. Pa to i nije tako loše ! Uvijek može bit i lošije. Ne znam zašto tako "crni" naslov. Nisu pucali u okvir. Pa što? Dečki su pacifisti i ne pucaju u okvir. Kaj da pogode golmana. Tko će onda odgovarati, snosit odgovornost? Tko? Bolje ovako. Kupiš po koji suvenir, malo se istrčiš, razmijeniš dresove i laganini doma. Tak treba. Bravo dečki !

  • paulomacado 03.11.2016.

    Wilson Eduardo kojeg su otjerali je bio igrač kakav danas nedostaje u napadu

  • Inor 03.11.2016.

    Dinamo ima dobre igrače, bolje nego Legia, Ludogorec i ostali manji klubovi u Ligi prvaka ali jednostavno izvan forme su. Loše su pripremljeni, fizički su katastrofa, psihički također. Kondicije imaju za 3 HNL. A dok vidim kakav respekt i tremu imaju dok izađu na teren već znam što ih čeka. Treba sa tim igračima zapeti, raditi najviše na fizičkom planu jer Dinamovi igrači u LP izgledaju kao male bebe. Momčad se nije drastično promjenila, je da su otišli Pjaca, Rog i Eduardo ali Fernandes je tu već par godina i ima talenat zbog kojeg ga je i kupio Bayer, mali Čorić je tu da zamjeni Roga, a Livaković je kud i kamo talentiraniji golman od Eduarda. Jednostavno treba igrače psihički dići, raditi na fizičkom planu i momčadskoj igri i stalno igrati jedan uštimani sastav a ne se prilagođavati protivnicima. Jer ako se prilagođavaš njima znači da se ih bojiš a to se vidi i u očima igrača. Uz to kupiti par iskusnijih igrača (prvenstveno obrana) i bilo bi dobro kad bi se Dudu vratio. Livakovića na gol, Sosu umjesto Pivarića gurnuti, kupiti 2 stopera jer u Shifu i Sigalija se nepouzdajem a Benković je zelen, Matela prodati, dovesti alternativu Stojanoviću koji bi se trebao pameti naučiti, Jonasa otkupiti i raditi na njemu jer je odličan igrač, Čorića u prvu i Pavičića, Machada prodati i kupiti 1 pravog veznog koji igra u oba smjera, Soudanija i Fernandesa potaknuti malo, dok bi bilo najbolje kad bi se Dudu vratio i zauzeo vrh i sa njim neka se Henriquez uči.

Komentiraj...
Vidi sve komentare