To je to što me zanima!

Najjači ženski turnir na svijetu: Karataška elita stiže u Zagreb

Ponajbolje karatašice Europe u teškoj kategoriji danas se bore u dvorani 2 Doma sportova. Među njima su i tri Hrvatice, a Maša Martinović je među favoritkinjama
Vidi originalni članak

Zagrebački Top Ten u karateu najjači je turnir za žene u svijetu. Okupit će čak šest aktualnih osvajačica medalja sa svjetskih i europskih prvenstava.

Hrvatska će danas imati tri predstavnice među deset, Anu Lenard, Ivanu Bebek, inače sestru suca Ivana Bebeka, te Mašu Martinović, koja je među najvećim favoritkinjama.

- Konkurencija je strašna. Nigdje na svijetu ne postoji ovako jak turnir - kaže 25-godišnja Maša Martinović, koja je članica karate kluba Hercegovina Zagreb.

Maša je magistra farmacije, a poslije posla juri na treninge. Osvajala je ekipne medalje s reprezentacijom na svjetskim i europskim prvenstvima.

- Druga sam na rang-listi najboljih u kategoriji, osvojila sam Zlatnu ligu i još neke jake turnire - kaže Maša.

U Zagrebu će se danas boriti i prva s te rang-liste, Francuskinja Ait Ibrahim Nadege, koju je Martinović prije dvije godina dobila 8-0.

Velika očekivanja od Maše ima i glavni trener Hercegovine Danijel Vučić, a izvršna predsjednica toga kluba je Anica Kovač. Ona je često na treninzima jer i njezina djeca treniraju u klubu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mchosun 16.11.2014.

    žalosno je da se danas samo piše o nogometu. karate je najrazvijeniji zagrebački sport, Hrvatska ima vrhunsku priredbu, natjecatelje.. moje pitanje je hoće li mediji prepoznati vrline karatea.. masovnost, čast, poštivanje slabijih, zdravlje.. zato svaka čast 24 sata na raznolikosti informiranja i objavljivanja dobrih vijesti!

  • ZGodan_3 15.11.2014.

    Ajde vise sa se nesto odražava i u Hrvatskoj !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare