To je to što me zanima!

Najlakši zadatak: Andora nam je u lijepom sjećanju

Iako ovakve utakmice baš ne pamtimo i unaprijed računamo na tri boda, Andora je dosad za mnoge 'kockaste’ ipak iznimka. Hoće li prestati biti?
Vidi originalni članak

Čeka nas jedna specifična utakmica. Bit će jednostrana, igrat će se samo na njihovoj polovici i igrat će se one hokejaške kombinacije. Tako je bilo i u prijašnjim utakmicama protiv njih, najavio je susret s Andorom izbornik Slaven Bilić.
Darijo Srna neće igrati zbog kartona, a Niko Kovač nije ni bio planiran, izbornik je primoran na promjene u momčadi. No, ipak o Andori, u nogometnom smislu, ne treba previše trošiti riječi. To je zemlja u koju se ide u šoping, utakmica je obična popratni sadržaj, a kad oni dolaze u goste, to je prilika za popravljanje gol razlike.
- Iako su protiv Engleske na poluvremenu imali 0-0, a nas su lani namučili u prvih 45 minuta. Očekujem da ćemo pobijediti, naravno, nadam se i velikom razlikom. No, znamo i da će oni biti u svom šesnaestercu, da će provocirati, odugovlačiti. Ali, spremni smo! - siguran je izbornik.
Utakmice s Andorom nisu od onih koje se dugo pamte, o kojima se priča. Međutim, mnogi naši igrači toga protivnika posebno su zapamtili. Mladen Petrić utrpao im je četiri gola u Zagrebu u prošlim kvalifikacijama i nakon toga ustalio se u udarnom Bilićevom sastavu. Samo da proradi i u bitnim utakmicama.



ANDORA U PET SLIKA

1) Naš najbolji napadač, Eduardo da Silva, Andori je od 13 hrvatskih golova u dvije utakmice, zabio samo jedan. Koliko god čudno zvučalo, taj mu je suparnik najmanje ležao u proteklim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

2) Pobjeda od 7-0 u Zagrebu protiv Andore rekordna je Hrvatska pobjeda u kvalifikacijama. Prije toga najviše je pobjeda 7-1 protiv Estonije. Uvjerljivih 6-0 na gostovanju u Andori najuvjerljivija je gostujuća pobjeda naših.

3) Član Heerenveena, Danijel Pranjić na gostovanju u Andori je prvi put igrao kvalifikacijsku utakmicu za hrvatsku reprezentaciju. Danijel je odlično igrao u veznom redu i zabilježio dvije sjajne asistencije.

4) Ivan Rakitić na gostovanju u Andori je u uvjerljivoj pobjedi 6-0 zabio svoj prvi gol za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Nakon utakmice je izjavio da će mu ti trenuci zauvijek ostati u najljepšem sjećanju.

5) Ivanu Klasniću Andora je bila zadnja utakmica za reprezentaciju prije velikih problema s bubrezima i dvije transplantacije. Klasnić je zabio i gol, no ubrzo je nogometne terene zamijenio bolničkim krevetom.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • djale90 14.10.2008.

    sad će Bilić odmarati velikog goalscorera Mandžukića koji ne zna pogodit okvir ni u HNL-u, a staviti u igru Petrića...

  • kroatzki 14.10.2008.

    WILLCRAFT pa ja sam mislijo da pobjeda sa andorom nosi 13 bodova i da se za remi u ukrajni dobije vise bodova neg za pobjedu al eto sreca pa si ti tu!

  • slavonac 91 14.10.2008.

    kakvi komentari,strašni ste gremljin i slični,samo serite

Komentiraj...
Vidi sve komentare