To je to što me zanima!

Jedan od najnižih košarkaša NBA-a sada želi doći u NFL

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nathaniel Cronelius, poznat samo kao Nate 'The Gadget' Robinson jedan je od najnižih igrača NBA, ali i jedan od ponajboljih skakača s nevjerojatnim odrazom
Vidi originalni članak

Nathaniel Cronelius, poznatiji kao Nate Robinson, jedan je od najnižih igrača NBA, ali jedan je od ponajboljih skakača s nevjerojatnim odrazom.

Krasi ga nadimak 'The Gadget' kojeg je zaslužio svojom nepredvidljivošću u igri.

Razigravač Oklahome, kao i većina njegovih suigrača iz najjače košarkaške lige na svijetu ne želi pauzirati za vrijeme 'lockouta', ali on svoju sreću želi potražiti u NFL-u, a ne u Europi ili Kini.

- Zašto NFL klubovi ne bi isprobali NBA igrača. Pa to im samo može dati ogromni publicitet - objasnio je je svega 175 centimetara visoki košarkaš.

Robinson je usprkos svojoj konstituciji dok je pohađao Sveučilište Washington već trenirao američki nogomet i ne vidi razloga zašto se ne bi ponovno okušao u sportu kojeg voli.

- Želim napraviti nešto što nije nitko prije mene. Ozbiljno, ako je moguće, volio bih igrati američki nogomet koji sam trenirao kao dijete - dodao je Robinson koji će morati pričekati za svoju 'drugu'karijeru jer 'lockout' traje i u NFL-u.

Robinson je, iako visok svega 175 centimetara, čak tri puta osvaja NBA Slam Dunk Contest. Prvi je puta to učinio 2006. godine.

Godinu kasnije njegov će 'okršaj' s Gerald Greenom ostati bez sumnje zapamćen. Iako nije obranio naslov Robinson je priksrbio sebi ovacije publike zamjenivši vlastitu kartonsku šablonu preko koje je Green namjeravao zakucati  i zauzeo njezino mjesto. Robinson je titulu uspio obraniti 2010. godine, nakon što ju je osvojio godinu prije, 2009. protiv Dwighta Howarda.

Robinson se može pohvaliti i da je uspio zaustaviti nedavno umirovljenog Yao Minga.

Majušni je košarkaš proveo pet sezona u New York Knicksima, a zatim svega jednu sezonu igrao za Boston Celticse.

Trenutačno je, kao i ostatak košarkaša prisilno 'posjednut' na klupu, ove sezone Oklahoma Thundersa, očekujući ishod 'lockouta'.  

Idi na 24sata

Komentari 14

  • tomy099 15.07.2011.

    je blokiro Yao-a svaka mu cast...on ima 175 cm a blokira lika od 229 cm....i onda Yao kao hvata se za glavu udario ga.....

  • Zmayo 14.07.2011.

    sitan ali dinamitan :)

  • jolebarba9 14.07.2011.

    Lik je stvarno super, nevjerojatan je.......samo mi je žao što u drugom videu nisu stavili kako preskače dwighta howarda koji je visok 213 cm, Spud Webb je visok oko 155 cm, tako nešto, ali ono kad je preskočio dwighta howarda, nešto nemoguće!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare