To je to što me zanima!

"Najsličniji mi je Benzema, a Maradona je bolji od Messija"

U mojim i očima navijača ne čini se da je već prošlo 15 godina od bronce. Bio je to nevjerojatan uspjeh za malu zemlju koja je izašla iz rata, rekao je Šuker za Fifu
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza dao je velik intervju za Fifu, a povod je 15. godišnjica osvajanja brončane medalje 'kockastih' na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

- U mojim i očima navijača ne čini se da je već prošlo 15 godina. Bio je to nevjerojatan uspjeh za zemlju od samo četiri milijuna stanovnika i koja je izašla iz rata. Bilo je i dosta naših navijača na tribinama, dokazali smo da smo velika nacija iako nas nema puno - rekao je Davor Šuker i otkrio najdraže trenutke:

- Ponosan sam što sam bio najbolji strijelac. Najdraži trenuci su mi golovi, svih šest, iako je Ronaldo u finalu mogao zabiti i izjednačiti se sa mnom. Malo je ljudi znao za Hrvatsku prije tog SP-a.

Usporedio se s jednim napadačem.

- Najsličniji mi je od svih napadača današnjice Realov Karim Benzema, jako je talentiran i odličan je tehničar.

Šuker je usporedio Maradonu i Messija.

- Cristiano Ronaldo i Messi kao da nisu s ovog svijeta, daleko su ispred svih ostalih, pripada im ova era. Nogomet se jako mijenja svako desetljeće i teško je uspoređivati, ali ipak mislim da je Diego bolji. Leo mora nešto osvojiti s Argentinom.

Jednu sezonu igrao je s Maradonom u Sevilli.

- Gledao sam ga na tv-u, a onda odjednom sam s njim doručkovao, dijelio svlačionicu, bilo je to nevjerojatno. Čekao sam da mi se obrati, a onda me jedan dan pozvao k sebi i rekao: "Samo spusti glavu i trči prema golu, moja lopta će te uvijek pronaći". Malo ih je to moglo reći, ali on je bio jedan od tih igrača. Na kraju je tako i bilo. 

Igrao je i u Njemačkoj i u Španjolskoj, zemljama koje vladaju nogometom.

- Te države su ulagale u budućnost prije 15-20 godina i to im se isplatilo. Svi žele rezultate odmah, ali ključ za uspjeh je njihov recept.

Otkrio je i zašto nije postao trener.

- Možete biti najbolji nogometaš na svijetu, ali to ne znači da ćete biti dobar trener. Propustio sam puno toga zbog karijere i nisam htio još. Mislim da više za svoju zemlju mogu napraviti kao predsjednik Saveza nego kao trener, zahvaljujući prijateljstvima u svijetu nogometa i poznavanjem nekoliko jezika. Želim dati nogometu, koliko je on dao meni - zaključio je Šuker.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Stig 25.06.2013.

    Nisam ni pročitao članak jer me ne zanima šta ima za reći. U HNS-u je pokazao svoje pravo lice.

  • 25.06.2013.

    što očekivat od bivšeg realovca nego da sere,i omaložava igrača barcelone,koji je vec sad osvojio mnogo više od vecine realovaca.

  • biberrr 25.06.2013.

    Šuker je bio fantastičan tehničar i golgeter. U pravu je što se tiče Maradone,nema mu ni danas ravnog,sa njime u sastavu je cijela momčad bila neusporedivo jača. Sjećam se Argentine na SP-u sa Maradonom i nakon što su suspendirali Maradonu. Dan i noć!

Komentiraj...
Vidi sve komentare