To je to što me zanima!

Najveća pobjeda života: Spasio meč-loptu i šokirao Federera!

U nekim drugim vremenima sam pogled na statistiku sugerirao bi komotan meč za Federera jer ubacio je Švicarac visokih 81 posto prvog servisa, međutim, štekalo je ono bitnije, realizacija
Vidi originalni članak

Samo jedan uživao je Roger Federer u pobjedničkom povratku tenisu nakon 405 dana. Ono što nije uspio Daniel Evans u srijedu u Dohi, dan kasnije učinio je Nikoloz Basilašvili, 42. tenisač svijeta i osladio se pobjedom (3-6, 6-1, 7-5) protiv švicarskog teniskog maestra, bez dvojbe najveće u karijeri jer nikada nije, logično, slavio ni protiv Đokovića ni Nadala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do nje je Gruzijac došao spasivši meč loptu u trećem setu kod 4-5, u sljedećem gemu Federer je izgubio servis i to je bio početak njegovog skorog kraja. Prije pet godina Basilašvili je protiv istog protivnika na Australian Openu u tri seta dohvatio pet gemova.

U nekim drugim vremenima sam pogled na statistiku sugerirao bi komotan meč za Federera jer ubacio je Švicarac visokih 81 posto prvog servisa, međutim, štekalo je ono bitnije, realizacija. Samo 63 posto nedovoljno je za iole ozbiljnijeg protivnika, što Basilašvili, bez obzira na užasnu prošlu godinu koju je završio s deset poraza zaredom na Touru, i dalje jest. 

Basilašvili će u polufinalu na Amerikanca Taylora Fritza koji je u sjevernoameričkom dvoboju izbacio Kanađanina Denisa Shapovalova 5-7, 6-3, 7-5. Andrej Rubljev bez odigranog poena ušao je u polufinale, a tamo će valjda prvi put i zaigrati u Dohi u singlu (jest u parovima), protivnik će mu biti bolji iz dvoboja Thiem - Bautista.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • burek. 11.03.2021.

    Auff rogere 6-1 drugi set. Šteta. Nadam se bit će bolje u slj turnirima

  • 11.03.2021.

    Bit će bolje u Dubaiu 😌

  • bili__os2 11.03.2021.

    Nema veze Rođo, ipak si najveći, imaš najviše GS, najviše tjedana na 1. mjestu, najviše Mastersa... Ups, čekaj, ipak nemaš...

Komentiraj...
Vidi sve komentare