To je to što me zanima!

Najveći tragičar SP-a nastupit će na Hanžekovom memorijalu

Makwali, koji ima treći rezultat sezone na 400 metara, organizatori SP-a nisu dali trčati u finalu jer tvrde da je bio zaražen virusom. No Makwala kaže kako ga niti jedan liječnik nije pregledao
Vidi originalni članak

Isaac Makwala trčat će 400 metara na Hanžeku.

- Osim njega, na stadionu Mladosti ćemo 29. kolovoza vidjeti i aktualnog svjetskog viceprvaka Stevena Gardinera s Bahama te Makwalinog sunarodnjaka Babolokija Thebea, koji je u utorak na SP u Londonu bio četvrti. Budući da je Makwala ove sezone trčao 43.84 sekunde, Gardiner 43.89, a Thebe 44.02, jasno je da bi rekord mitinga Grega Haughtona (44.99 sekunde iz 2000. godine) trebao biti oboren - ističu organizatori mitinga.

Makwala, koji ima treći rezultat sezone na 400 metara, nije mogao nastupiti u finalu jer su ga u tome spriječili organizatori SP-a pozivajući se na britanske zakone o javnom zdravlju.

Organizatori tvrde da Makwala ima virus i da bi mogao zaraziti druge atletičare. No, Makwala tvrdi da nije bio bolestan, te da ga niti jedan liječnik nije pregledao.

U finalu je Južnoafrikanac Wayde van Niekerk potvrdio kako je trenutačno najbolji trkač na 400 metara na svijetu. Srebro je pripalo Bahamcu Stevenu Gardineru, a do bronce je stigao Katarac Abdalelah Haroun.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare