To je to što me zanima!

Nakon 15 godina na Sljemenu se neće voziti muška utrka! Dva će se puta voziti ženski slalom

Umjesto sljemenske utrke FIS je u kalendar uvrstio noćni slalom u Austriji, a ipak ćemo u Zagrebu gledati dvije utrke jer će se ženski slalom održati dan za danom
Vidi originalni članak

Bilo je to 'u zraku' posljednja dva mjeseca, a nakon jučerašnje sjednice Vijeća FIS-a na kojoj je potvrđen kalendar FIS Svjetskog kupa za iduću sezonu, jasno je da sljedeće godine nećemo gledati mušku slalomsku utrku na Sljemenu. 

IVICA NIJE ZADOVOLJAN Kostelić o otkazivanju utrke na Sljemenu: Problem je kad brod nema kapetana - nema ni kursa

Bit će to prvi put od 2007. godine da se u Zagrebu neće održati muški slalom, ali će zato umjesto toga na Sljemenu biti dvije utrke ženskog slaloma i to dan za danom. Najbolje svjetske skijašice će se za titulu 'Snježne kraljice' natjecati u već 'uhodanom' terminu 4. i 5. siječnja.

Organizatori su ove godine imali velike probleme, a utrka je otkazana nakon što se spustilo 19 skijaša, krovna skijaška organizacija odlučila je da se takve stvari neće ponoviti ove godine. Umjesto Sljemena, gledat ćemo još jedan noćni slalom u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

NE PRESTAJE BURA Oštra reakcija FIS-a: Utrke kao sljemenska uništavaju sport! Pavlek i ostali bili su agresivni

Tako će u kalendaru ženskog FIS Svjetskog kupa bit će 11 spusteva, 9 superveleslaloma, 10 veleslaloma i 11 slaloma te jednu paralelnu utrku. U kalendaru muškog FIS Svjetskog kupa bit će 14 spusteva, 7 superveleslaloma, 10 veleslaloma i 10 slaloma te jednu paralelnu utrku. Natjecanje počinje u Söldenu 22. listopada, a završava u andorskom Soldeu 19. ožujka. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • 26.05.2022.

    ajd bar netko pametan da donese tu odluku.Nadam se da ce ukinuti sve utrke u narednom periodu. Naravno da volim hrvatsku,ali kad je nešto neisplativo onda je neisplativo bez obzira na sve.Da smo bogata drzava onda veliko DA za utrke.Ovako,mislim da je to promocija isključivo tamo nekih pojedinih interesnih skupina.

  • kp 26.05.2022.

    Ovaj neznam ni kako se zove gradonačelnik(hahaha) i njegova pomočnica rada će ukinuti i ženski slalom e moja Metropolo od šerifa bandića se spasili birali njegovog zamjenika koji ide njegovim stopama samo ovog treba na uzde previše voli partizane i svoju radicu desnu ruku previše sluša.Borili smo se za neovisnost a ovaj idiot i njegova pionirka već mašu po Metropoli zastavama crvenim sa srpom i čekićem.

  • Nboy 26.05.2022.

    fala k...cu da se to to jednom više prekine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare