To je to što me zanima!

Nakon debakla na Copi Brazilci su i drugi put smijenili Dungu

Kao najveći kandidat za Dungina nasljednika slovi 55-godišnji trener Corinthiansa Tite. On je s tim klubom osvojio naslove brazilskog prvaka 2011. i 2015. godine
Vidi originalni članak

Brazilska nogometna konfederacija otpustila je Dungu s dužnosti izbornika nakon što je reprezentacija natjecanje na ovogodišnjoj jubilarnoj Copa Americi završila ispadanjem već u natjecanju po skupinama.

Brazil je remizirao 0-0 s Ekvadorom, pa pobijedio Haiti sa 7-1, no u 3. kolu u nedjelju je izgubio sa 0-1 od Perua i tako pao na treće mjesto na ljestvici, te ispao već nakon natjecanja po skupinama na Copa Americi po prvi put nakon 1987. godine.

'Brazilska nogometna konfederacija u utorak je odlučila razriješiti tehničku komisiju reprezentacije. Koordinator reprezentacija Gilmar Rinaldi, izbornik Dunga i čitav stručni stožer će napustiti svoje dužnosti. Savez je započeo proces izbora nove tehničke komisije', objavio je CBF.

Dungi, koji je kao igrač bio kapetan brazilske reprezentacije koja je u SAD-u 1994. godine osvojila naslov svjetskog prvaka, ovo je bio drugi boravak na dužnosti izbornika. Prvi mandat trajao mu je od 2006. do 2010. godine, dok je u drugom pokušaju ostao duplo manje vremena.

Na izborničku klupu sjeo je umjesto Luiza Felipea Scolarija nakon prošlog SP-a tijekom kojega je Brazil kao domaćin ponižen sa 1-7 od Njemačke u polufinalu.

Kao najveći kandidat za Dungina nasljednika slovi 55-godišnji trener Corinthiansa Tite. On je s tim klubom osvojio naslove brazilskog prvaka 2011. i 2015. godine, a 2012. je osvojio i Copu Libertadores, te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Novi brazilski izbornik imat će i zadatak voditi reprezentaciju na skorašnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza).

Idi na 24sata

Komentari 12

  • eroHercegovac 15.06.2016.

    E do cega se i oni doveli, ostalo ime temeljeno na slavi prije puno godina. Kad to shvate protivnici onda ce ih i gazit bez problema.

  • Exterminator 15.06.2016.

    Tako i treba ! On je Brazilski Kjuno

  • boky89 15.06.2016.

    Kad se samo sjetim Rivalda, Ronaldinha, Cafu, Emerson, Ronalda, Carlosa..itd....suza krene kad ih sjetim....

Komentiraj...
Vidi sve komentare