To je to što me zanima!

Nakon našeg, debakl Srba i Slovenije, ostala Makedonija...

Hrvatska, Crna Gora i BiH nisu ni prošle u drugi krug, a Slovenci i Srbi ostali su bez Olimpijskih igara. Makedonski su košarkaši jedna od najljepših sportskih priča...
Vidi originalni članak

Uoči Eurobasketa u Litvi u Ljubljani se igrao EX-YU turnir šest reprezentacija bivše Jugoslavije. Srbija je u finalu pobijedila Hrvatsku, Makedonija je bila posljednja. Očekivalo se da bi takav redoslijed mogao biti i na EP-u, no Makedonci će danas igrati za broncu, a svi ostali su podbacili. 

Najviše Hrvatska, gleda li se odnos očekivanog i prikazanog. Među mnogim propustima Joke Vrankovića najveći je taj što nije uspio motivirati igrače. Novi izbornik morat će biti i psiholog ili će HKS morati angažirati posebnog stručnjaka za to polje. Talent reprezentacije je neosporan, čak i bez Ukića i Tomasa, no igračima treba netko da izvuče najbolje iz njih, ono što nije uspio ni Joke ni oni sami.

Osim Hrvatske izblamirala se i Crna Gora, od BiH se ionako ništa nije očekivalo, a Srbi i Slovenci nisu izborili ni dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre. Mala Makedonija, koju je malo tko vidio i u drugom krugu, ispala je perjanica košarke bivše Jugoslavije.

Ponižavanje nije upalilo

Božo Maljković izbjegavao je hvaliti svoje igrače, uvijek je govorio kako su protivnici bolji i tako motivirao Slovence. Na kraju nisu prošli ni u dodatne kvalifikacije za OI.

BiH je prvom pobjedom ostvarila zadani cilj

Na EP-u nisu dobili utakmicu koja nešto znači od 1993., a u Litvi su dobili dvije. Svoju “letvicu” su preskočili, koliko god nisko stajala.

Legendarni Duda Ivković nije više onaj stari, a to se itekako osjetilo

Bio je trener kojeg svi slušaju, a nitko mu ne proturječi. Bio je najveći košarkaški autoritet na ovim prostorima. Bio je. Današnji Duda očito je izgubio čvrstinu. Nekad bi igraču za neposluh “opalio šamarčinu”, a danas ga ignoriraju i kad im kaže da se maknu s propuha. Osim Ivkovića, ni momčad Srbije nije imala potrebnu čvrstoću.

Vujoševićevi savjeti nisu se čuli

Dejan Radonjić nije se proslavio. Talentirana crnogorska momčad dobila je samo jednu utakmicu. U stožeru je imao Duška Vujoševića, ali nije se vidio njegov taktički potpis.

Od potpunog autsajdera do borbe za europsku košarkašku broncu

Makedonski su košarkaši jedna od najljepših sportskih priča u povijesti. Nitko ih nije vidio ni u drugom krugu, pa čak ni oni sami. No srčanošću i borbenošću nadoknadili su manjak kvalitete, rušili sve pred sobom, dok nisu naletjeli na moćne Španjolce, koji su ipak bili prejaki.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 24 42 24 18.09.2011.

    ČESTITKE MAKEDONIJI JER JE OSVJETLALA OBRAZ KOŠARKE S OVIH PROSTORA...BRAVO MAJSTORI!!!!

  • Bosanac _ ba 18.09.2011.

    VIDITE OVO PA NEŠTO KAŽITE: http://www.youtube.com/watch?v=eucsy_pNP-8&feature=related

  • Bosanac _ ba 18.09.2011.

    Evo ih: Hidajet Turkoglu, Semih Erdan, Sinan Guler, Ender Arslan i Omar Ašik. Njih petorica zajedno postigli su 45 od ukupno 83 koša, koje su ubacili momci u crvenim dresovima na kojima je pisalo Turska. SVE BOSANKI MUSLIMANI!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare