To je to što me zanima!

Nakon operacije srca upala u repku i srušila rekord

Rebecca Soni u centru dirljive olimpijske priče. Osvojila je zlato na 200m prsno i oborila svjetski rekord, a prije dvije godine operirano joj je srce
Vidi originalni članak

Niti sama nije mogla vjerovati što se događa dok je njoj u čast svirala američka himna za vrijeme dodjele medalja. Brisala je suze radosnice i uživala u trenutku, gotovo u stanju šoka. Rebecca Soni nije bila favorit za zlato. U reprezentaciju je upala nakon što je Jessica Hardy suspendirana zbog dopinga, a baš u Hardyjinoj disciplini, na 100m prsno, osvojila je srebro. No to nije bio njen najveći uspjeh. U svojoj omiljenoj disciplini, na 200m prsno, osim što je uzela najsjaniju medalju popravila je rekord Leisel Jones.
- Još ne mogu vjerovati. Došla sam natjecati se u jednoj disciplini, a imam dvije medalje. Za mene je put do ovdje gdje sam sad bio jako dug. Malo sam se tresla prilikom dodjele, no stvarno je ugodno naći se tamo na postolju - iskreno je pričala još uvijek pod dojmom svog velikog uspjeha.
Od Rebecce nitko nije očekivao takav rezultat, budući da je prije dvije godine operirala srce. Radilo se o manjm zahvatu, no kad je srce u pitanju, ni najmanji problemi nisu bezazleni. Nakon što se oporavila, dugo se pripremala za povratak natjecateljskom plivanju:
- Radilo se o manjem zahvati kako bi se poboljšao rad srca i kako bih mogla nornmalno trenirati - objasnila je Soni, čiji je napredak nakon zdravstvenih problema upravo nevjerojatan...

AMERIČKI SAN KĆERI MAĐARA I RUMUNJKE
Roditelji Rebecce Soni doselili su u SAD prije njezinog rođenja u potrazi za boljim životom. Otac Peter je Mađar, a majka Kinga Rumunjka. Njih dvoje kćerine rezultate prate iz svog doma u Arizoni.
- Tako bih volojela da su ovdje samnom, no to nije bilo moguće izvesti - rekla je Rebecca, inače studentica komunikologije na sveučilištu Southern California.

POPRAVILA REKORD ZA 17 STOTINKI
Soni je do zlatne medalje stigla s vremenom novog svjetskog rekorda, 2:20.22. Druga je bila Australka Leisel Jones (2:22.05), dosadašnja vlasnica svjetskog rekorda. Rebecca Soni, koja je u finalu utrke na 100 metara prsno osvojila srebrnu medalju, na dvostruko dužoj dionici je oborila 19. svjetski rekord na Olimpijskim igrama. (ts)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • cepuljni 15.08.2008.

    tribala je doc operirat srce tu kod nas u split ili u zagreb ! poznavajuc nase zdravstvo tesko da bi sae vise i zatrcat smila a kamali plivat

  • Turcin 15.08.2008.

    Ovo se zove povratak

Komentiraj...
Vidi sve komentare