To je to što me zanima!

'Supruga i kći su mi bile na utakmici i vidjele napad, tužno'

Golman Sheffield Wednesdaya Chris Kirkland, kojeg je navijač Leedsa udario šakom u glavu, nada se kako će pravda biti zadovoljena te da će huligana kazniti
Vidi originalni članak

Stradao je 31-godišnji golman posljednjeplasirane momčadi Championshipa u 77. minuti dvoboja 11. kola, nakon što je primio izjednačujući gol (za 1-1) u jorkširskom derbiju protiv gostujućeg Leeds Uniteda. U teren je utrčao navijač gostujuće momčadi i iznenada, obadvjema šakama, kukavički udario nespremnog vratara u glavu.

- Bio sam deprimiran zbog pogotka koji sam primio. Odjednom je pred mene iskočio momak. Kroz glavu mi je prošlo da će me verbalno uvrijediti. Podigao je ruke i udario me u glavu. Kao da je to učinio bejzbolskom palicom – ispričao je za The Sun Kirkland.

- Ležao sam na podu i razmišljao o onome što mi se dogodilo. Moja supruga i kći bile su na toj utakmici i vidjele napad. Ne kažem ovo zbog sebe, ali nadam se da će nadležne institucije nešto poduzeti na vrijeme, dok se nešto uistinu tragično ne dogodi na stadionu, bilo igraču, bilo navijaču.

- Tužni su ovo trenuci za nogomet. Očito ga okružuju ljudi koji izazivaju nevolje. Ovaj je tip zasigurno došao na utakmicu samo zato da bi me napao. Uopće se tu ne radi o nogometu, to je ono što užasava.

- Svi želimo cijele obitelji na stadionima, ali pitanje je je li to moguće. Preopasno je, previše se toga događa, jednostavno je preriskantno.

- Želim da institucije poduzmu nešto kako bi zaštitile i navijače i igrače od nerazumnih pojedinaca – zaključio je golman. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Sicma 22.10.2012.

    Svaki grad koji ima klub i navijace od 15 do 35 godina, trebao bi uvesti pravilo psiho testa, ako prodjes taj psiho test imas pravo na kupovinu ulaznice i ulazak na stadion.

  • Brufen 21.10.2012.

    A nećeš ti huligana sa 10 okruženih idiota kao što je on, napada golmana koji radi svoj posao...

  • Jon Shaw 21.10.2012.

    "Stradao je 31-godišnji golman posljednjeplasirane momčadi Championshipa u 77 minuti..."-Ne znam tko ovo piše,ali je posljednjoplasirana momčad Championshipa,dakle 24. Peterborough United,a 23. Ipswich Town.Wednesday je 22.A udarača su ulovili u Cheltenhamu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare