To je to što me zanima!

Napokon derbi za čistu peticu: Pljesak i "modrima" i "bilima"

NAPETO Ako se Hajduk i Rijeka nisu uspjeli odvojiti kad je Dinamo igrao Ligu prvaka, to će teško uspjeti u drugom dijelu prvenstva, rekao nam je Ivan Katalinić
Vidi originalni članak

Često smo nakon našeg najvećeg derbija pričali samo o gomili prekršaja, prekida, lošim sudačkim odlukama. Opet iz Splita “potežu” pitanje suđenja. Smatraju kako su oštećeni, a iz Dinama će na to reći kako oni ne vide ništa sporno. U globalu, subotnji je derbi bio za peticu, i to ne tanku nego debelu.

Vidjeli smo odličan Hajduk. Momčad koja bi se nekad nakon ranoga vodstva Dinama u Maksimiru raspala, u subotu je bila sjajna, na trenutke je izgledala goropadno.

Hajduk iz drugog plana

- Hajduk je odigrao dobru utakmicu, bio je bolji, dominirao je... Ali koja je već ovo utakmica u nizu da su primili gol u sudačkoj nadoknadi? Ne smiju se ozbiljnoj momčadi događati takvi padovi koncentracije u zadnjim sekundama - rekao je Ivan Katalinić, koji je ostavio dubok trag u derbijima.

Prvenstvo je nakon nekoliko godina opet jako zanimljivo.

- Dojam je da su i Hajduk i Rijeka propustili priliku napraviti zalihu bodova ispred lošeg Dinama, koji je bio koncentriran na nastupe u Ligi prvaka. Ako sad nisu odmaknuli, teško će odmaknuti na proljeće - kaže Katalinić i dodaje:

- Hajduk čeka kući i Dinamo i Rijeku, oni isto igraju međusobno, tako da će sigurno biti prilike uhvatiti priključak na vrhu ljestvice. Hajduk bi trebao vrebati iz drugog plana, planski razvijati mlade igrače, a onda s dva-tri pojačanja krenuti u sljedećoj sezoni po naslov od prvoga kola.

Pojačanja za Rijeku i Split

Dinamo nije odigrao najbolju utakmicu, ali i njegove igrače treba pohvaliti. Nije lako igrati i dobiti derbi uz sva negativna događanja i negativnu energiju oko kluba u posljednjih nekoliko tjedana i mjeseci.

Na djelu smo vidjeli “wunderkinde” Nikolu Vlašića i Antu Ćorića. Pokazali su veliko znanje. Bilo je tu pregršt sjajnih poteza, tri lijepa gola.

- Napokon smo imali derbi koji je mogao zadovoljiti. Hajduk me jako iznenadio. Ni u snu nisam mogao zamisliti da će ovako dominirati protiv Dinama u Maksimiru. Da su gosti pobijedili, uopće ne bi bilo nezasluženo. Dinamo kao da je bio malo zasićen nakon nekih lošijih rezultata - rekao nam je Igor Pamić i okrenuo se nastavku borbe za naslov:

- Ako se Dinamo na proljeće konsolidira, onda neće biti dvojbe. Ipak imaju najbolji kadar, ali ako to ne bude tako i ako se Hajduk i Rijeka malo pojačaju, bit će svega.

Nitko više nije bezopasan

Do kraja jesenskog dijela prvenstva ostala su još dva kola. Na vrhu je neizvjesno, proljeće bi moglo biti dramatično kad je u pitanju borba za naslov. Svi su klubovi ove sezone u HNL-u uzimali bodove protiv vodećeg trojca osim Lokomotive. Čak je i posljednji Zagreb na početku sezone remizirao protiv Rijeke. Ovakav je HNL u modi, nema više monotonije.

Još dva kola do stanke:

  • 20. kolo: Rijeka - Slaven Belupo, Hajduk - Split, Osijek - Dinamo
  • 21. kolo: Dinamo - Inter, Istra 1961 - Hajduk, Zagreb - Rijeka
Idi na 24sata

Komentari 14

  • pravedni ja 07.12.2015.

    derbi je bio odlican, tj. zadnjih par derbija se igra nogomet, a ne pucacina

  • svi-smo-isti 07.12.2015.

    HNL dobiva na kvaliteti s ligom 10, pomak se vidi i u HNL-u i u Europi. Hajduk je dobio na kvaliteti u odnosu na zadnje dvije tri godine. Rijeka potvrdjuje ono sto je napravila u zadnjih par godina. Hajdukov trio Susic, Caktas i Vlasic su vrlo talentirani, samo im nedostaje centarfor koi ce od tri prilike postic makar jedan gol. Dinamo ove godine ima problema sa ozljedama, dopingom, policijom, mozda radi toga nemogu postic formu iz prosluh sezona. Imaju jos jedan veliki problem, stoperi su totalno losi. Rijeka igra onako kao prosle godine, tako da sad imamo taj trokut koi bi trebao postojat u svakoj sezoni. Ipak nije lako, nisu svi finacijski isto jaki. Ipak imamo jednu veliku mrlju, mediji. Mediji unistavaju svaki lijep dogadjaj, pocevsi od sporta, politike, hobija, itd. Mediji kod nas iz svega sto se desi izvlace one negativne stvari i guraju na prvu stranicu. Dokaz je, svi pisu da je Dinamo postigo gol u 95 minuti, sto nije istina, 94 nije bila istekla. Tako je bilo i u Osijeku, penal je sviran u toj zadnjoj akciji a to sto ga Osijek nije mogo izvest tri minute, niko nije napiso, nego u novine stavio velikim slovima 97. Nije ni cudo da nam je sve negativno. Sudjenje uvjek moze biti bolje, nevjerujem da neko sudi protiv, Hajduka, Dinama, Rijeke, itd. to su greske koje imamo i u ligama petice. Juce je Liverpolu ponisten regularan gol za 1-1, na kraju su izgubili i za njih zivot ide dalje. Svima se negdje nesto vrati, pogledajmo Dinamo, oni su ovako izgubili od Rijeke, Hajduku se mozda ovo vrati vec u Nedjelju, to je nogomet. Idemo malo bit pozitivni, navijat, uzivat i podrzavat svoje ljubimce. Nepobjedjuje uvjek bolji, nekad pobjedjuje i sretniji.

  • Jo pantagan 07.12.2015.

    Hajduk - najstariji klub u Hrvata moralno pobjedio GNK dinamo.Opet sudac ukrao utakmicu.I jos nesto da dinamo vrijedi bar malo zvao bi se HAJDUK.Hajduk zivi vjecno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare